Vliegende start Nederlandse dames in Zweden


Julie Zwarthoed en Lili Pintér
Julie Zwarthoed en Lili Pintér (Foto: Per Eliasson)

“Ja, dit is toch echt geweldig! Het is de eerste keer dat we met SDE twee keer achter elkaar winnen”, zeggen Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers na een geweldig eerste weekend van het nieuwe SDHL seizoen. Savine Wielenga heeft het na de wedstrijd over een heerlijk gevoel. Barend Hoogteijling had na het openingsweekend kort contact met de drie en doet verslag over de eerste twee wedstrijden.

Verliezend finalist verliest ook eerste wedstrijd nieuw seizoen

Vrijdag moest de nummer negen van vorig seizoen het in Linköping opnemen tegen de verliezend finalist van de laatste SDHL editie. Met gedreven en energiek spel werd Linköping met 0-2 geklopt. Goalie Sofia Reideborn, die haar goal schoon hield, maakte 31 saves. Beide goals kwamen van de stick van nieuwkomer Kelty Apperson.

Twee wedstrijden op rij winst voor SDE

Zondag werd de goede start voortgezet en in de uitwedstrijd tegen stadgenoot Djurgården was Zwarthoed degene die de schijnwerpers op zich gericht kreeg met twee goals en een assist. Al in de eerste periode wist zij twee keer het net te vinden. De assist kwam in de 25e minuut toen Leanne Ganney de 0-3 binnenwerkte. Wielenga gaf op de eerste goal van Zwarthoed een assist.

SDE speelde met dezelfde energie waarmee het vrijdag de wedstrijd won. Het dicteerde het spel en de speelsters speelde met duidelijk zelfvertrouwen. Djurgården kon pas in de derde periode wat terugdoen toen SDE de teugels wat liet vieren. Drie minuten voor het eindsignaal incasseerde SDE de eerste tegengoal van het seizoen. Reideborn wist haar goal de eerste 117 minuten van het seizoen schoon te houden. Ze maakte 33 saves deze wedstrijd.

Tekst gaat verder onder de foto

Julie Zwarthoed
Julie Zwarthoed (Foto: Mats Bekkevold)

De tussenstand

Met zes punten uit twee wedstrijden hoeft de Stockholmse ploeg met de drie Nederlandse internationals alleen HV71 voor zich te dulden. Dankzij twee ruime overwinningen op Leksand (6-2 en 4-2) hebben zij een beter doelsaldo.

Zaterdag speelt SDE thuis tegen MODO dat haar eerste wedstrijd verloor van kampioen Luleå/MSSK. Zondag krijgt het de kampioen zelf op visite.

RK Team GP W T L Points
1 HV 71 2 2 0 0 6
2 SDE HF 2 2 0 0 6
3 Brynäs IF 2 1 1 0 5
4 Luleå HF 1 1 0 0 3
5 Linköping HC 2 1 0 1 3
6 AIK 2 1 0 1 3
7 Göteborg HC 2 0 1 1 1
8 MODO Hockey 1 0 0 1 0
9 Djurgårdens IF 2 0 0 2 0
10 Leksands IF 2 0 0 2 0
Previous Senna Peeters steelt de show bij Halifax Mooseheads
Next Ambitieus project in Kortrijk met passie voor ijshockey