Ambitieus project in Kortrijk met passie voor ijshockey


Kortrijk De Piste

Na de toch wel onverwachte sluiting van de Gullegemse ijshal Finlandia eerder dit jaar, lijkt de toekomst van het ijshockey plots weer heel wat rooskleuriger in West-Vlaanderen. Enkele ambitieuze, sportieve ondernemers hebben, met steun van de Stad Kortrijk, vanmiddag het nieuwe project voorgesteld.

De Piste, de nieuwe ijsbaan in Kortrijk

Initiafnemers Marie Joye, Frank Meulebrouck en Kenneth Deryckere hebben een vennootschap opgericht dat het project zal leiden. Eerste grote stap is de tijdelijke structuur aan de Gentse Steenweg. De komende drie jaar zal in een voormalige industriële hall een tijdelijke ijsbaanstructuur opgezet worden. De nieuwe ijsbaan zal “De Piste” heten en opent tegen de herfstvakantie voor het eerst de deuren.

Kortrijk De Piste

Met actieve steun van sportvriendelijke stad

“Deze voorlopige oplossing is natuurlijk ook wel essentieel om zo de toekomst goed voor te bereiden. We hebben de nodige fondsen voor de opstart verzekerd. De support van de Stad Kortrijk is essentieel in dit project. De Stad Kortrijk, en met name de Sportdienst en Ruimtelijke Ordening, is een belangrijke stakeholder. Zowel het recreatieve luik is belangrijk, alsook het competitieve. IJssporten als het kunstschaatsen en natuurlijk ijshockey zullen hier alle kansen krijgen. Voor het ijshockeygebeuren werken we aan een volwaardige jeugdopleiding met uiteindelijk een semi-profesionele omkadering. En natuurlijk willen we ook een sterk eerste team als uithangbord”, aldus een gemotiveerde Kenneth Deryckere.

Ook op het Girls Only Weekend in Heerenveen waren de Jets present

 

Crowdfunding, iedereen kan een steentje bijdragen

Naast de inbreng van de eigen vennootschap, de privé-investeerders en de Stad Kortrijk, wordt er ook een crowdfunding opgezet. “We hebben van heel wat sympatisanten, schaatsliefhebbers en hockeyfans gehoord en gevoeld dat er absoluut ook via dit kanaal mogelijkheden zijn. Elke bijdrage heeft zijn waarde, elke financiële inbreng zijn belang. Dus willen we natuurlijk ook dit kanaal alle kansen geven. Samen sterk, met de Stad Kortrijk, met ondernemers, met investeerders en met crowdfunders.”

Gullegem Jets

Ijshockey op het hoogste niveau, voor jeugd en seniors

Ook Gullegem Jets-Coach Davy Deryckere klinkt enthousiast. “Met de Stad Kortrijk zijn goede afspraken gemaakt. En Kortrijk weet wat mogelijk is en welke richting het uit moet. In het basketbal werden bijvoorbeeld alle lokale clubs gemotiveerd om te fusioneren. Met support van de Stad Kortrijk wordt nu hard gewerkt om er en de jeugdopleiding te versterken en om met het eerste team naar de hoogste divisie toe te werken. En dat willen wij ook; de ijshockeyclub verhuist naar Kortrijk. Straks zullen wij ons dus ook opnieuw presenteren. Een nieuwe naam, een nieuwe structuur en nieuwe ambities voor het West-Vlaamse ijshockey!”

Previous Vliegende start Nederlandse dames in Zweden
Next Clinched Buffalo Sabres eindelijk een play-off plek?