Gloednieuwe ijspiste in Kortrijk krijgt vorm


De nieuwe ijsbaan in Kortrijk krijgt steeds meer vorm. In ‘De Piste’ wordt met man, vrouw en macht gewerkt om de ijsbaan snel te kunnen openen. Een update vanuit het Kortrijkse.

Eerste millimeters ijs in de maak

Wie vandaag door de gebouwen van een voormalige ramenfabrikant wandelt, kan zich nog moeilijk voorstellen dat dit enkele weken terug nog een lege doos was. Marie Joye, trotse voorzitster van ijshockeyclub The Jets en eveneens één van de drijvende krachten van het project heeft samen met vele partners en vrijwilligers hard gewerkt de voorbije weken. De voorzitster is ook terecht fier wanneer ze de gloednieuwe schaatspiste toont. “Vandaag zijn we gestart met het afkoelen van de piste en de eerste millimeters ijs zijn al zichtbaar. Met man en macht wordt keihard gewerkt aan het complex en ik ben dan ook erg blij te kunnen melden dat we perfect op schema zitten. Ook de huurschaatsen en de machine om het ijs te vegen staan ondertussen klaar. De ruimtes voor bezoekers, ploegen, sanitair en kleedkamers krijgen vorm. En de bar, met spectaculair zicht op de piste zelf, wordt de eyecatcher, maar het functionele is nu prioritair.”

Ijshockey live vanaf volgend weekend

Volgende week zondag verwelkomt Kortrijk reeds de eerste hockeyploegen voor de eerste wedstrijd ooit hier in ‘De Piste. Als de komende dagen alles volgens plan verloopt, zal The Jets-jeugd voor de primeur in de nieuwe hal opschaatsen. Het eigen U12-team begroet aanstaande zondag hun leeftijdsgenootjes van Bulldogs Luik.

 

Previous Pittsburgh raast langs Winnipeg, special teams bezorgen Vegas de winst
Next Dijkema scoort hattrick in Zweden