Dijkema scoort hattrick in Zweden


Marée Dijkema
Marée Dijkema - SDE HF (Foto: Mats Bekkevold)

Marée Dijkema had een productieve week met een hatrrick bij het tweede team van SDE HF. Savine Wielenga scoorde voor het eerste team, maar kon samen met Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers niet voorkomen dat er uit twee wedstrijden maar één punt werd gehaald.

Nummer twee en hekkensluiter op bezoek

Twee wedstrijden speelden de dames van SDE HF dit weekend in de SDHL. Vrijdag kreeg het bezoek van Brynäs IF, dat tweede staat op de ranglijst. Zaterdag ontving het hekkensluiter Leksands IF. Een, op papier, moeilijke en een makkelijkere wedstrijd. De buit was uiteindelijk slechts één punt.

Slagvaardig Brynäs

De wedstrijd tegen de runner-up in de SDHL werd in de eerste periode al beslist. De ploeg uit Gävle is aanvallend behoorlijk versterkt. Ook verdedigend zat het vrijdagavond goed in elkaar. De slagkracht van Brynäs liet zich blijken door drie goals in de eerste twintig minuten. De laatste goal werd drie seconden voor de eerste pauze binnengewerkt. Ook SDE liet zich aanvallend zien, maar wist geen grote kansen te creëren.  Dit resulteerde in een ruststand van 0-3.

In de tweede en derde periode ging de wedstrijd gelijk op en werd er heel lang niet gescoord. Tot één seconde voor tijd, toen SDE een vierde tegentreffer moest incasseren.

Herpakken tegen Leksand?

Zaterdag kon de goede flow van tijdens de start van het seizoen weer worden opgepakt tegen hekkensluiter Leksand IF. LIF had nog geen punten weten te sprokkelen en SDE was de competitie sterk gestart. Ondanks een aantal verliespartijen in de laatste wedstrijden was het goede gevoel er nog steeds bij de dames uit Stockholm.

Het liep anders. Binnen drie minuten was het Leksand dat de eerste goal van de wedstrijd scoorde. In de eerste periode was SDE de meer aanvallende ploeg, maar de kleedkamers werden na twintig minuten met een 0-1 achterstand voor SDE opgezocht.

Via de Sloveense Pia Pren kwam SDE in het middenstuk op 1-1. In een gelijkopgaande strijd was het toch SDE dat op voorsprong kwam via de vierde goal van Savine Wielenga dit seizoen. Dit was ook de tweede ruststand.

Savine Wielenga – SDE HF (Foto: Mats Bekkevold)

Het was Leksand dat halverwege de derde periode de gelijkmaker maakte. Iets meer dan een minuut later was het wederom Pren die scoorde en de 3-2 binnen werkte. Die voorsprong kon SDE echter niet behouden. Op powerplay wist Leksand de gelijkmaker te maken. Tot meer scores binnen de reguliere zestig minuten kwam het niet. Leksand behaalde hierdoor sowieso hun eerste punt deze competitie.

Leksand verrast

Helaas voor Kayleigh Hamers en haar teamgenoten bleef het daar niet bij. Eén schot op doel was voor de gasten genoeg om in overtime de wedstrijd alsnog te beslissen.

Doordat SDE dit weekend maar één punt wist te behalen, zakte het van een vijfde naar een zesde plaats. Komende vrijdag staat de wedstrijd tegen Linköping op het programma een dag later wordt er tegen Djurgården gespeeld.

Niets mis met de sfeer en motivatie

De sfeer in het team is ondanks de verliespartijen nog steeds strijdvaardig. Julie Zwarthoed: “We zetten de schouders eronder en kijken vooruit. Deze week gaan we weer hard trainen om ons goed voor te bereiden op Linköping en Djurgården. We weten dat we ze kunnen hebben en daar gaan we natuurlijk ook voor!” De eerste twee wedstrijden van dit seizoen speelde SDE ook tegen deze twee ploegen en toen werd er gewonnen.

Julie Zwarthoed
Julie Zwarthoed

“We hebben ook nog wat extra motivatie”,  zegt Zwarthoed lachend, “volgend weekeinde zullen veel spelers hun familie hier hebben, hopelijk geeft iedereen dat wat extra energie.” Savine Wielenga beaamt dit: “Ja. Dat sowieso iets extra’s geven!”

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 HV 71 10 28 46:15 (31)
2 Brynäs IF 9 20 33:15 (18)
3 Luleå HF 9 15 23:18 (5)
4 Djurgårdens IF 9 15 21:20 (1)
5 AIK 9 15 24:26 (-2)
6 SDE HF 9 13 19:26 (-7)
7 Linköping HC 9 12 19:22 (-3)
8 MODO Hockey 9 11 21:23 (-2)
9 Göteborg HC 10 7 17:36 (-19)
10 Leksands IF 9 2 16:38 (-22)

Hattrick voor Dijkema

Ook voor Marée Dijkema zal dat het geval zijn. Voor de jonge Groningse die met het tweede team van SDE speelt in de DamEttan, was afgelopen week een productieve. Op woensdag werd er met 10-1 gewonnen van Kallhälls IF. Dijkema scoorde drie keer en was daarmee de meest productieve speelster.

Zaterdag volgde een uitwedstrijd in Södertälje tegen het plaatselijke SSK. Daarin was Dijkema goed voor twee assists. Die waren echter niet genoeg om een nederlaag te voorkomen. Södertälje bevestigde haar koppositie en won de wedstrijd met 9-2. Inmiddels heeft Dijkema na vijf wedstrijden 7 punten (4G, 3A). Na de wedstrijd werd Dijkema uitgeroepen tot player-of-the-game van haar team.

“Woensdag spelen we weer een wedstrijd [tegen Tullinge TP HC]. Mijn familie is er dan ook. Dan gaan we maar weer even een hattrickje scoren”, zegt de goedlachse Dijkema.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 Södertälje SK 5 15 37:4 (33)
2 Haninge Anchors HC 5 11 18:3 (15)
3 Hammarby IF 5 10 22:7 (15)
4 SDE HF 5 7 20:19 (1)
5 AIK 5 7 11:15 (-4)
6 Almtuna IS 5 6 9:10 (-1)
7 Tullinge TP HC 5 3 5:23 (-18)
8 Kallhälls IF 5 1 6:47 (-41)
Previous Gloednieuwe ijspiste in Kortrijk krijgt vorm
Next Puntloos weekend voor Sprong en zijn San Diego Gulls