Puntloos weekend voor Sprong en zijn San Diego Gulls


Daniel Sprong San Diego Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in Sprong Show. De afgelopen week kwam de Nederlander twee maal in actie met San Diego Gulls in de AHL, beide duels werden verloren.

SPRONG IN TOPLINE TEGEN BARRACUDA

Op vrijdag reisde San Diego af naar San Jose om daar tegen Barracuda aan te treden. Vorig seizoen werd die ploeg met 3-1 uit de playoffs geknikkerd door de Gulls, maar dit keer liep het compleet anders. De ploeg van Sprong speelde een draak van een wedstrijd, zeker de eerste periode. In de laatste vijf minuten lag de puck drie keer achter Anthony Stolarz. Uiteindelijk verloor San Diego met 5-1. Sprong leverde één schot op doel af en had een -1 rating. De power play goal van Hunter Drew, waarbij de winger op het ijs stond, telt niet mee in de +/- ratings.

Tekst gaat onder de foto verder

San Diego Gulls Barracadu

OPNIEUW VERLIES, HEAT TE STERK

Stockton Heat was zaterdag de volgende tegenstander van San Diego, een ploeg waar maar liefst twaalf keer tegen gespeeld wordt dit seizoen. Stockton was het seizoen met twee zeges begonnen, een schril contrast met de Gulls dus. Opvallend voor dit duel: Sprong stond niet op de eerste lijn, maar op de derde lijn.

Tekst gaat onder de foto verder

Daniel Sprong San Diego Gulls

San Diego begon goed en nam na vier minuten spelen de 1-0 voorsprong. Heat sloeg echter genadeloos terug in het duel en liep weg naar 4-1. Daarna zette de Gulls pas écht aan en via treffers van Kopacka en Poturalski kwam de ploeg nog terug tot 4-3. Een empty netter besliste het duel en de derde nederlaag was een feit. Sprong was -3 deze avond en had twee schoten op het vijandige doel.

WAT ZEGT DE LINE CHANGE?

Het is nog vroeg in het seizoen om ‘grote conclusies’ te trekken, want coach Kevin Dineen is natuurlijk zoekende. Waar kan Sprong de meeste impact maken en wie zijn de beste line mates? Het is echter nooit lekker om vanuit de eerste lijn naar de derde lijn te verhuizen. Toch kijk ik ook alvast verder, naar over een paar weken.

Gaat Sprong dan de weg naar de NHL vinden? En is dat bij de Ducks of bij een ander team? In het begin van het seizoen zullen ploegen niet zo snel trades maken. Denk maar terug aan het eerste seizoen van de Amsterdammer bij Penguins. Teams hebben alle vertrouwen in hun ‘young guns’ (soms totaal nergens op gebaseerd) en laten hen spelen. Echter is het ook vaak zo dat zij binnen tien tot twintig duels het NHL team verlaten en naar de AHL gestuurd worden. Bij Sprong waren dat trouwens achttien duels bij Pittsburgh.

Tekst gaat onder de foto verder

Sprong 3rd logo

PICK UP SPRONG

Er zal binnen twee tot drie weken best wat rumoer ontstaan tussen ‘sent downs to the AHL’ en ‘recalls to the NHL’ bij teams. En als teams onvoldoende vertrouwen hebben in hun AHL-spelers, dan kunnen trades in de maak zijn. Voorlopig zal er niet heel veel gebeuren en moet Sprong zijn kwaliteiten nu écht laten gelden, zodat de coaches niet (meer) om hem heen kunnen. Komende vrijdag is daar de eerste kans voor, opnieuw tegen Stockton Heat. Dit keer is dat in de eigen Pechanga Arena, waar het thuisseizoen dan officieel geopend zal worden.

Previous Dijkema scoort hattrick in Zweden
Next Colorado enige ongeslagen team, Pastrnak scoort vier keer tegen Ducks