Colorado enige ongeslagen team, Pastrnak scoort vier keer tegen Ducks


Face-Off IJshockey NHL

Zeven wedstrijden op de maandag. Cor Machielsen keek weer mee na zijn bezoek aan New York, Ed Versteeve deed dat gewoon vanaf de ontbijttafel. Colorado is, na de nederlaag van Edmonton, de enige ongeslagen ploeg en David Pastrnak versloeg eigenhandig Anaheim Ducks. Alle highlights op een rij.

Washington Capitals – Colorado Avalanche 3-6

De Capitals dreigden tegen een enorm pak slaag aan te lopen. Na amper tien minuten spelen stond er maar liefst 0-4 op het scorebord. Het was het einde van Caps-goalie Braden Holtby. Kadri en Rantanen hadden een goal en twee assists. De Av’s zijn de enige overgebleven ongeslagen ploeg in de NHL met een 5-0-0 record.

Boston Bruins – Anaheim Ducks 4-2

David Pastrnak zorgde er persoonlijk voor dat de Ducks klop kregen. Met maar liefst vier goals, waarvan twee op de powerplay, was hij natuurlijk de man of the match. Ook Bruins-goalie Jaroslav Halak hielp prima mee door 30 van de 32 schoten te stoppen.

Buffalo Sabres – Dallas Stars 4-0

Dallas Stars moest de zesde nederlaag in zeven duels (1-5-1) incasseren tegen Buffalo. Rookie Victor Olofsson pakte een NHL-record: hij scoorde zijn zevende goal van zijn carriere, allemaal op de powerplay. Geen rookie opende zijn carriere daarmee. Carter Hutton maakte 25 saves voor de shutout.

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 3-1

De eerste nederlaag voor de Oilers, de eerste winst voor Chicago. De Blackhawks pakten een 2-0 voorsprong, maar James Neal, met zijn achtste van het seizoen, bracht twee minuten voor tijd de spanning terug. Brandon Saad bracht de zege in veilige haven met een empty netter.

New Jersey Devils – Florida Panthers 4-6

Wederom lieten de Devils een ruime voorsprong van de stick glijden. Na 21 minuten stond er 4-1 op het scorebord in het Prudential Center. Achttien minuten later was er nog steeds een voorsprong van 4-2. 38 seconden later was het ineens 4-4. De game winning goal kwam van Florida’s Noel Acciari. De Devils wachten nog steeds, en als enige, op de eerste zege.

New York Islanders – St. Louis Blues 3-2 OT

Na een 0-2 stand in de 54e minuut leek St. Louis op weg naar de zege. Anders Lee scoorde 27 seconden voor tijd echter de gelijkmaker. In overtime was het Devon Toews die de comeback compleet maakte voor New York

Ottawa Senators – Minnesota Wild 0-2

Minnesota wist voor het eerst dit seizoen te winnen. In zijn eerste basisoptreden voor de Wild wist goalie Alex Stalock een shutout te behalen. Victor Rask prikte de game winning goal binnen in de 49ste minuut.

Previous Puntloos weekend voor Sprong en zijn San Diego Gulls
Next Jared Henderson versterkt Zoetermeer Panters