Clinched Buffalo Sabres eindelijk een play-off plek?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Buffalo Sabres.

Vorig Seizoen

De Sabres begonnen ijzersterk vorig seizoen met tien opeenvolgende overwinningen in november, waardoor ze bovenaan de ranglijsten stonden. Daarna ging het bergafwaarts en werden er zeer wisselende resultaten geboekt. Doordat ze zo wisselvallig gingen spelen, haalden ze ook vorig seizoen opnieuw niet de play-offs, met als resultaat dat Phil Housley (die nu als assistent bij de Coyotes aan de slag gaat) de laan uit werd gestuurd.

Aangetrokken en vertrokken

Er werden wat spelers aangetrokken die bij kunnen gaan dragen aan de stabiliteit van het team. Vooral Jimmy Vesey, die van New York Rangers kwam, Marcus Johansson van de Bruins en Henri Jokiharju van de Blackhawks, springen in het oog. Daar staat tegenover het vertrek van gerenommeerde krachten Nylander die de richting koos van de Blackhawks en Pominville die zijn geluk gaat beproeven bij Montreal Canadiens.

Ook werd topscorer Jeff Skinner voor acht extra seizoenen vastgelegd. Dus wat mij betreft hebben ze op de transfermarkt goede zaken gedaan, en zijn ze zeker in de breedte beter geworden.

Vooruitblik

Nu er een gerenommeerde coach staat met Ralph Krueger, denk ik dat de Sabres stabieler zullen worden en niet zo hard uit de startblokken zullen schieten zoals vorig seizoen. Het kruit moet verdeelt worden over het hele seizoen, en ik denk dat ze daar een grote inhaalslag gaan maken.

Keep an eye on

Wie anders dan Jack Eichel? Zonder twijfel de beste speler van de Sabres. Maar ook hij kon het vorig niet in zijn eentje. Ondanks zijn career high van 82 punten, zat er voor de achtste keer geen play-off in.

Ze zijn in Buffalo heel erg blij met de verlenging van Jeff Skinner. Een dodelijke sniper die vorig jaar 40 pucks tegen de netten knalde. Voor een eerste jaar in Buffalo is dat natuurlijk helemaal niet slecht, en men vertrouwt erop dat hij die lijn door gaat trekken.

Voorspelling

Ondanks dat ze in de breedte wat beter zijn geworden, denk ik nog steeds niet dat er een play-off plek in gaat zitten. Weer een nieuwe coach, wat nieuwe namen en uiteindelijk toch nog teveel middelmaat. Ik vrees dat ze aankomend seizoen voor de negende maal achter elkaar geen play-off plek weten te bemachtigen.

Previous Ambitieus project in Kortrijk met passie voor ijshockey
Next Tyler Mayea is de tweede import van ERA Renomar HYC