Zijn de play-offs haalbaar voor de oudjes van LA Kings?


kings

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op Los Angeles Kings.

vorig seizoen

Voorlaatste in de league en laatste in de Pacific Division. Op coaching gebied was het een kerkhof. Coach John Stevens werd al na elf wedstrijden ontslagen. Zijn opvolger Willie Desjardins kreeg een dag na het seizoen al te horen dat hij niet meer terug hoefde te komen.

willie desjardins
Photo: Bruce Bennett / Tribune News Service

Door een langdurige blessure van goalie Jonathan Quick en back-up goalie Jack Campbell moest men het langdurig met de derde en vierde keuze in het net doen. Dat kwam Los Angeles niet meer te boven. Anze Kopitar scoorde 60 punten (22G 38A), Dustin Brown 51 (22G 29A) en Drew Doughty 45 (8G 37A). Dat zijn scores die niet eens de top vijftig halen. Kopitar staat met zijn 60 punten op de 72e plaats.

aangetrokken & vertrokken

Oud Sharks en Oilers-coach Todd McLellan komt als nieuwe coach en hij neemt assistent Trent Yawney mee.  De twee werkten in Canada heel kort samen, want McLellan werd in Edmonton al na twintig wedstrijden aan de kant gezet.

Martin Frk komt over van Detroit Red Wings. De 25-jarige Tsjechische rechtshandige winger komt als UFA naar de Kings. Hij tekende een eenjarig contract.
Joakim Ryan komt van San Jose Sharks. De 26-jarige Zweedse verdediger komt als UFA naar de Kings. Hij tekende een eenjarig contract.
Mario Kempe, inderdaad de 30-jarige broer van Adrian (die 3 jaar heeft bijgetekend voor 6.000.000,00 USD), komt over van Arizona Coyotes. De forward moet wat extra diepte brengen.

Het meest verrassende nieuws was toch wel de Dion Phaneuf buy-out. De resterende twee jaar van zijn contract werden afgekocht.

Dian Phaneuf

vooruitblik

Kan de selectie, veelal bestaande uit 30-plussers, nog in de top mee? Er schaatst in ieder geval genoeg ervaring rond. Ze kosten dan ook wat, wat ook weer niet in het voordeel is van de cap space. Als centers hebben ze Jeff Carter en Anze Kopitar. Op de linkerflank Ilya Kovalchuk en Dustin Brown op rechts. Alec Martinez is de enige dertiger in de verdediging. Goalie Joanthan Quick is de dertig plus goalie. Deze zes slokken 33,8 miljoen op aan cap space. Maar of het genoeg is om het beter te doen dan vorig jaar, is de vraag.

keep an eye on

Als Jonathan Quick fit blijft kan hij zomaar weer de Vezina Trophy winnen. Met Ilya Kovalchuk schaatst er natuurlijk wel één rond die kan vlammen, al kwam het er afgelopen seizoen niet uit. Misschien revancheert hij zich dit seizoen. Anze Kopitar moet ook veel beter kunnen. Dan is er nog de draft aanwinst van 2019. Alex Turcotte, pick nummer vijf, kan zomaar eens gaan verrassen en meteen bij de selectie zitten.

voorspelling

Ondanks de ruime ervaring zal het team wederom geen play-offs halen. De zes dertigers formeren maar één complete lijn en je hebt vier van dat soort lijnen nodig wil je meedoen om de prijzen. Todd McLellan zal ook het verschil niet maken. Dus wederom een matig seizoen voor de mannen uit Los Angeles.

Previous Select 4-u Devils Nijmegen weet de ogen op zich gericht
Next Eindhoven Kemphanen strikt met Keukensale nieuwe hoofdsponsor