Eindhoven Kemphanen strikt met Keukensale nieuwe hoofdsponsor


Eindhoven Kemphanen heeft een nieuwe hoofdsponsor. De spelers van het Eerste Divisie-team spelen komend seizoen met sponsor Keukensale Ekkersrijt op de borst. Het bedrijf neemt wordt ook de naamgever van het nieuwe Keukensale KempenCup toernooi dat 14 en 15 september plaats vindt.

“Sinds de overgang van vorig jaar van ons vaandelteam naar de Eerste Divisie, is de betrokkenheid van de vereniging gegroeid”, stelt Nico van Galen Last over zijn club, die vorig seizoen de titel veroverde. “Bij ons is het van het allergrootste belang dat Eindhovense spelers uit de jeugd kunnen doorgroeien. Dat betekent dat we niet vanzelfsprekend de titel zullen kunnen prolongeren. Maar dat maakt wel dat ook de jeugdteams tegen de spelers uit ons eerste elftal op kijken en ze ons weer komen aanmoedigen. Dat zegt denk ik heel veel over onze vereniging en wat we voor ogen hebben.”

Geen BeNe League, geen probleem voor Keukensale

Joey Schneider van Keukensale Ekkersrijt, voelde zich gelijk thuis bij de Eindhovenaren. “We hebben naar verschillende opties gekeken om clubs te sponsoren. We zochten juist naar een sport en vereniging waarbij we gelijk één van de meer betrokken sponsoren zouden worden. Toen we vorig jaar bij de kampioenswedstrijd waren, kregen we gelijk een goed gevoel. Natuurlijk was dat een beetje een vertekend beeld, maar dat neemt niet weg dat we ons direct thuis voelden.”

Dat Kemphanen niet overstapt naar de BeNe League, is voor Keukensale geen issue. “Hardlopers zijn doodlopers, denk ik altijd maar”, stelt Schneider. “De manier waarop Nico in de sport staat en af en toe ook mee wil denken met andere clubs in het belang van de sport, daarin herkennen wij onszelf ook. Wij zitten zelf in een markt waarin 85 procent in handen is van één bedrijf.”

Jubileum

De sponsoring is een uitbetaling van het succes van afgelopen seizoen, zo weet de vereniging. Het bedrag dat opgehaald is zal voor een groot deel worden geïnvesteerd in materialen en baanhuur voor de vereniging. Daarmee is er wat extra ruimte ontstaan in de begroting. Bovendien is er al een bedrag gereserveerd voor de viering van het 50-jarig jubileum dit seizoen.

Previous Zijn de play-offs haalbaar voor de oudjes van LA Kings?
Next Extra starpower moet New Jersey Devils weer op het juiste pad brengen