Extra starpower moet New Jersey Devils weer op het juiste pad brengen


Taylor Hall (Foto: NHL.com)

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Tim Gerth laat zijn licht schijnen op New Jersey Devils.

vorig seizoen

Het seizoen 2018/2019 is er één om snel te vergeten. Het team eindigde als 29e in de competitie en hield alleen Ottawa Senators en LA Kings achter zich. Vooraf zag het er heel rooskleurig uit: Taylor Hall werd de MVP van de competitie in 2017/2018 en de Devils waren vroeger dan verwacht weer in de Stanley Cup Playoffs te zien. De weg omhoog leek gevonden en het kon eigenlijk alleen maar beter gaan.

Niets was minder waar. Hoewel de seizoensouverture in Zweden nog werd gewonnen van Edmonton Oilers, zakte de ploeg snel ver weg. Het grootste probleem was waarschijnlijk de blessure voor Hall en het onzekere goalieduo. Op een gegeven moment was het duo Corey Schneider en Mackenzie Blackwood het slechtste in de competitie. Dat keerde wel, maar net te laat.

Daarnaast waren er ook andere belangrijke spelers die langdurig uitgeschakeld waren. Slechts twee spelers kwamen tot 82 wedstrijden (Andy Greene en Damon Severson). In ieder geval werd duidelijk Nico Hirschier niet de speler is die dit team in zijn eentje naar de play-offs gaat leiden.

aangetrokken & vertrokken

Wederom sloeg de Taylor Hall-curse toe. Voor de vierde keer won een team van Hall de draft Lottery. Zodoende kon New Jersey Jack Hughes inlijven. Het jongere broertje van de bij Vancouver Canucks spelende Quin Hughes wordt gezien als een enorm talent. Niet zozeer in de categorie Hirschier, maar eerder in de categorie Auston Matthews. Daarmee is misschien de belangrijkste aanwinst wel genoemd, maar lang niet de enige.

Met Wayne Simmonds en PK Subban trok het team namelijk ook twee echte NHL-sterren aan die wat extra bravoure aan het team kunnen geven. Zo hoeft Hall het team niet meer in zijn eentje te dragen. Daarnaast trok New Jersey met Nikita Gusev een indrukwekkende Rus aan. Daar tegenover staan de vertrekken van Steven Santini en Kurtis Gabriel. Wie zich die spelers nog kan herinneren, mag zich melden.

Zodoende zijn de New Jersey Devils onbetwist het team dat de grootste stap heeft gezet in de zomer. Maar is het genoeg?

Jack Hughes in actie voor de New Jersey Devils (Foto: NHL.com)

vooruitblik

De toekomst ziet er heel goed uit. Maar de vraag blijft hoe deze spelers zich in gaan passen. Buiten de wedstrijden om zal Subban zeker indruk maken, maar hij zal ook weer op het ijs moeten presteren om de Devils een stapje te laten zetten. Het ziet er goed uit voor de Devils en als Hall ook maar enigszins fit blijft halen ze zeker de play-offs.

Wat overigens dit seizoen nog wél boven de Devils hangt is de op handen zijnde contract verlenging van Hall. De MVP van 2018 speelt momenteel nog onder een capfriendly contract dat in de zomer van 2020 afloopt.

keep an eye on

Uiteraard Hughes… maar om dan toch even een naam te noemen die minder voor de hand ligt: Gusev! Waarschijnlijk de beste forward tijdens de Olympische Spelen van 2018, overgekomen van Vegas Golden Knights, maar nog niet actief in de NHL. Vergelijk het een beetje met de impact die Radulov maakte bij Montreal Canadiens toen hij terug kwam. Mocht Hughes nog even wat tijd nodig hebben, kan Gusev zeker voor wat vermaak zorgen. Afgelopen seizoen scoorde hij voor St Petersburg 17 keer en gaf hij 65 assists in 62 wedstrijden.

Nikita Gusev (Foto: Martin Meissner/AP via Sportsnet.ca)

voorspelling

Normaal gesproken, mochten de goalies hun vorm doorzetten, moeten de Devils dit seizoen de play-offs kunnen halen. New Jersey is een getalenteerd team met een mooie toekomst en er is nog steeds genoeg cap room! Maar valt Subban tegen en is Hall veel geblesseerd… kan het ook zomaar weer tegenvallen. Valt het dubbeltje de andere kant op, kunnen ze zomaarde Devils ook dé verrassing van het seizoen worden.

Previous Eindhoven Kemphanen strikt met Keukensale nieuwe hoofdsponsor
Next CAIROX HIJS Hokij: dark horse dat kan gaan steigeren