Gebrek aan speelminuten bij Ducks voor scorende Sprong zorgwekkend

Het zat er al even aan te komen en het kwam dus ook uit: Daniel Sprong was deze week weer even healthy scratch bij Anaheim Ducks, maar… scoorde daarna wel direct twee keer in evenveel wedstrijden. Sprong’s week in vogelvlucht:

Waar we vorige week al aangaven dat de minuten dalende waren, kwam het absolute dieptepunt in en tegen Arizona. Sprong mocht slecht 6 minuten meedoen in de met 3-1 gewonnen wedstrijd. Tegen St. Louis mocht de Nederlander weer eens op de tribune plaatsnemen. Dat voorspelde natuurlijk niet veel goeds.

Goals en speelminuten

Gelukkig mocht Sprong in de wedstrijden, thuis, tegen Montreal en LA weer meedoen. Sterker nog: hij kwam in beide wedstrijden tot scoren. In Montreal scoorde Sprong de openingstreffer en gaf hij daarmee het startsein voor een slachtpartij. Het werd 8-2. Dat Sprong blij was met zijn goal, was duidelijk. Zijn ‘celly’ werd zelfs even geïmiteerd door Carey Price, die duidelijk geraakt was door de actie van de Nederlander.

Tegen LA was Sprong goed voor de gelijkmaker, na een sterke actie van Ryan Getzlaf, die de Nederlander voor het doel vond. Sprong verschalkte vervolgens Jonathan Quick die hopeloos uit positie was, omdat hij de puck had willen spelen achter het doel. Nog in dezelfde periode liep LA echter weer uit naar een 3-1 voorsprong, waardoor Anaheim Ducks uiteindelijk niet wist te winnen.

Toch blijft het aantal minuten van Sprong belabberd. In beide wedstrijden kwam de Nederlander niet in de dubbele cijfers terecht. Het is dan ook echt de vraag wat Ducks-GM Bob Murray van plan is met Sprong. Sprong maakte inmiddels elf goals voor Anaheim. De enige spelers die meer goals maakten voor de Ducks, hebben bijna het dubbele van zijn aantal wedstrijden gespeeld. Hopelijk trekken de cijfers weer wat bij en misschien speelt er wel iets fysieks mee. Sprong zette in ieder geval weer zijn beste beentje voor afgelopen week.