Sprong zoekt naar ritme bij kwakkelende Ducks


Na rond de trade deadline op de tribune te zijn gehouden, mocht Daniel Sprong afgelopen week weer ‘gewoon’ meedoen. De Anaheim Ducks verloren echter weer een paar wedstrijden. Op de valreep pikte Sprong zondagavond nog een zege mee. Tot assists of goals kwam de Nederlander niet deze week.

Voor het grootste gedeelte komt Sprong uit op de derde lijn met Adam Henrique en Troy Terry, afkomstig uit het jeugdprogramma. Ook mag Sprong nu en dan zijn opwachting maken op de tweede powerplay-lijn. Alleen Corey Perry en Ryan Getzlaf krijgen meer speeltijd tijdens de man-meer situatie.

Daniel Sprong

Wat wel opvalt, is dat Sprong van alle spelers, op twee na, de meeste schoten op doel produceert. Afgelopen week waren dat er tien, alleen achter Brendan Guhle (13) en Jakob Silfverberg (12). Dat daar geen doelpunt uit valt, lijkt een kwestie van tijd. Voor het gehele team geldt dat er een chronisch tekort aan punten is. Silfverberg was met één goal en één assist de enige speler die meer dan twee punten wist te produceren.

Minder minuten

Zorgelijk is de dalende lijn speelminuten waarin Sprong momenteel zit. Zijn aantallen zijn sowieso lager dan voor de periode dat hij op de tribune zat, maar blijven ook dalen. Het dieptepunt kwam afgelopen wedstrijd tegen Colorado (met 2-1 gewonnen door Anaheim). Het lijkt erop dat coach Bob Murray in close games Sprong graag aan de kant houdt. Het defensieve spel van de Nederlander is altijd een discussiepunt geweest en dat lijkt ook in Anaheim weer een dingetje te worden, ondanks dat hij ook in dat opzicht voortvarend startte in Californië.

Kortom, Sprong is zoekende naar zijn ritme van voor de trade deadline. Dat hij momenteel het net even niet vindt, valt hem eigenlijk nauwelijks kwalijk te nemen. Dat betekent niet dat hij er niets aan kan doen. Meer minuten lijkt hier de sleutel en daarvoor zal hij meer strijd, in verdedigend opzicht, moeten tonen. Dan krijgt Murray waarschijnlijk ook meer vertrouwen in de Nederlander en zet hij hem vaker op het ijs.

Previous Köln, Augsburg pakken thuisvoordeel play-offs in de kwartfinale
Next Finale Final Four, Play-Offs, dopingregels en imports in de BeNe League