Köln, Augsburg pakken thuisvoordeel play-offs in de kwartfinale


Face-Off IJshockey DEL

Het reguliere seizoen zit erop, Mannheim was vorige week al winnaar van het reguliere seizoen. De pre play-offs beginnen woensdag de 6e maart met de wedstrijden Bremerhaven tegen Nürnberg en Straubing tegen Berlijn. Düsseldorf heeft het thuisvoordeel in de kwartfinale play-offs verloren aan Augsburg en Köln door te verliezen van Berlijn. Cor Machielsen had het er druk mee om alles goed te kunnen volgen dit keer, omdat alle wedstrijden begonnen om 14:00 uur. Het is hem gelukt en brengt jullie op de hoogte.

Eisbären Berlin – Düsseldorfer EG 2-0

Als Berlijn deze vorm aanhoudt van de laatste paar weken kunnen ze wel eens gaan verrassen in de pre play-offs. Mathias Niederberger had het erg druk met de schoten die hij op zich af kreeg. Maar liefst 45 keer moest hij handelend optreden, bij één poging lukte dat niet. Dat was halverwege de wedstrijd op een schot van Louis-Marc Aubry. De empty netter in de laatste minuut was eveneens van Aubry. Goalie Kevin Poulin van Berlijn pakte zijn vierde shutout van het seizoen door alle 29 schoten te stoppen.

Adler Mannheim – Kölner Haie 2-3 SO

Voor 13.600 toeschouwers maakte de Adler er tezamen met Köln er een mooi feestje van. Voor Köln stond er nog wat op het spel, namelijk het thuisvoordeel in de kwartfinales en halve finales. Die missie is gelukt, maar het ging niet vanzelf. Morgan Ellis zette de Haie op voorsprong in de eerste periode, waarna men na de tweede een 1-2 voorsprong had opgebouwd.  Garrett Festerling maakte de 1-1 vanuit de powerplay en twee minuten later zette Lucas Dumont Köln weer op voorsprong. In de eerste minuut van de laatste periode was het al weer gelijk door de 2-2 van Markus Eisenschmid. De overtime leverde niets op zodat shootouts de beslissing moesten brengen. Jason Akeson scoorde als enige een shootout zodat het belangrijke extra punt mee terug ging naar Köln en er een lange nacht carnaval van werd gemaakt.

ERC Ingolstadt – Straubing Tigers 6-4

Voor Ingolstadt stond ook het thuisvoordeel op het spel, zij deden hun plicht door te winnen van Straubing, maar het puntje wat Köln pakte door te winnen in shootouts en Augsburg pakte door in overtime te verliezen zorgde ervoor dat Ingolstadt net naast het thuisvoordeel greep. Door de tien goals waren er veel spelers die aardig hun gemiddelde qua punten op krikte. Voor Ingolstadt was Maury  Edwards de beste met twee goals en een assist. Jerry D’Amigo scoorde ook twee goals, net als Thomas Greilinger. Bij Straubing waren de beste Kael Mouillierat met twee goals en Frederik Eriksson met drie assists.

Krefeld Pinguine – Augsburger Panther 5-4 OT

Krefeld nam in stijl afscheid van het seizoen. Ondanks dat men de pre play-off plek verspeelde in de laatste weken waren er toch nog 4.370 supporters afgekomen om het seizoen af te sluiten. Het zag er eerst niet zo rooskleurig uit want na veertig minuten was de stand al 1-4. Een ijzersterke laatste periode waarin de schoten op goal verhouding achttien om zes was leverde drie goals op. Chad Costello, Vinny Saponari en Jacob Berglund zorgde voor de 4-4 waarna in overtime wederom Berglund het vonnis voltrok door 38 seconden voor tijd de game winning goal binnen te schieten.

Grizzlys Wolfsburg – Iserlohn Roosters 5-4 OT

Ook in deze wedstrijd zat het venijn in de laatste periode. Na veertig minuten was het 1-1 waarna vanaf minuut veertig het score “geweld” losbarstte. Binnen twee minuten pakte de Roosters een 1-3 voorsprong door goals van Justin Florek en Anthony Camara. Het antwoord kwam heel snel van Wolfsburg want binnen drie minuten daarna was het alweer 3-3 door goals van Daniel Sparre en Gerrit Fauser. Jonathan Matsumori bracht de bezoekers weer op voorsprong waarna Kris Foucalt vier minuten voor tijd de 4-4 binnen schoof. Veertien seconden na het begin in overtime was hij het wederom die Wolfsburg een mooie overwinning bracht in de laatste wedstrijd van het seizoen.

EHC Red Bull München – Pinguins Bremerhaven 1-4

Voor München stond alleen de eer op het spel, terwijl Bremerhaven moest winnen om het thuisvoordeel te hebben in de pre play-offs. Die missie was al halverwege geslaagd nadat binnen veertig seconden na elkaar Kevin Lavallée en Alex Friesen de Pinguins op 0-2 zette in de eerste periode. Mark Zengerle bouwde die voorsprong uit naar 0-3 voordat Daryl Boyle wat terug kon doen, maar Patch Alber zorgde voor de 1-4 via een empty netter in de laatste dertig seconden.

THOMAS SABO Ice Tigers – Schwenninger Wild Wings 4-3 SO

Nürnberg was al zeker van de pre play-offs en hoefde niet, Schwenningen was al laatste en hoefde ook niet, desondanks legde de Tigers het vuur aan de schenen van de Wild Wings voor 4.999 toeschouwers. Schwenningen schoot 52 keer op de goal van goalie Marco Wölfl terwijl Niklas Treutl er maar vijftien te verwerken kreeg. Dat er na zestig minuten 3-3 op het scorebord stond was dus eigenlijk best raar. In overtime werd er ook niet gescoord zodat shootouts de winnaar aan moest wijzen. Het duurde tot de zevende ronde voordat Jason Bast de game winning shootout binnen schoot.

De eindstand na 52 wedstrijden:

Previous Herentals pakt Belgische titel ten koste van Luik
Next Sprong zoekt naar ritme bij kwakkelende Ducks