Herentals pakt Belgische titel ten koste van Luik


ERA Renomar HYC
Foto: Robert Bos

Gisteravond werd de finale om de landstitel in België gespeeld in Mechelen. Titelverdediger Herentals versloeg Luik met duidelijke cijfers, in een duel dat zeker de eerste 40 minuten dicht bij elkaar lag.

STERKE OPENING

De opening was voor de ploeg van Jeffrey van Iersel; Luik werd vastgepind in het eigen vak en dat leverde na vijf minuten de openingstreffer op via Ben Coolen. HYC liet niet los en op de eerste power-play van de avond, captain Jordan Paulus zat op de strafbank, sloeg het opnieuw toe. Dit keer was Ben Vercammen het eindstation van een vlotte aanval. Daarna herpakte Luik zich en greep het langzaam aan het initiatief in de wedstrijd. Scoren deed het voor de eerste dweil echter niet meer.

ERA Renomar HYC Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

BULLDOGS KOMT TERUG

Luik opende sterk in het tweede deel en scoorde direct de aanslutingstreffer. Met een man meer op het ijs maakte Alexandre Bremer de 2-1. Bulldogs had het initiatief en het was wachten op de gelijkmaker. Kevin van Looveren demonstreerde echter zijn topvorm en pareerde de Luikse storm met verve. Herentals deelde halverwege de wedstrijd een tik uit; een too many men call werd goed benut; Vercammen legde zijn tweede van de avond binnen. De Walen gaven echter niet op en kwamen in de 33e minuut weer op een marge van één, door een scrimmage treffer van Bryan Henry.

ERA Renomar HYC Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Herentals gaf een lesje efficiency; waar Luik de kansen liet liggen, waren de Kempenaren dodelijk voor het doel van Luik. een knappe treffer van Niels Vroemans bracht de 4-2 op het bord. Opnieuw ging Luik in de achtervolging, maar het kreeg een enorme tik te verwerken toen Preston Shupe 30 tellen voor de zoemer de 5-2 in het net legde.

In het slotstuk leek het geloof weg bij Bulldogs op een goed resultaat. Het probeerde het wel, maar het kwam er niet door. Opnieuw toonde HYC zijn efficiëntie voor het Luikse doel; Kyle Brothers en twee treffers van Preston Shupe (die daarmee zijn hattrick afrondde), brachten de eindstand -enigszins geflatteerd, maar zeker niet onverdiend- op 8-2. Herentals mocht daarmee de tweede titel van het seizoen ophalen.

Komend weekend start Luik met de play-off serie in de BeNe League tegen Den Haag en gaat Herentals het opnemen tegen Leuven. Voor Herentals kwamen Yente Franssen en Lowie Cuylaerts voor de camera, namens Luik blikten Alexandre Bremer en Lars Engwegen terug op het finaleduel.

Previous Trappers wint de laatste reguliere wedstrijd in Herne
Next Köln, Augsburg pakken thuisvoordeel play-offs in de kwartfinale