België walst over Bulgarije heen, medaille is zeker

World Cup IIHF IJshockey

Dag vier van de IIHF World Cup DIVII B met de wedstrijd Belgie – Bulgarije. Beide teams hebben een keer gewonnen en een overwinning betekent sowieso een medaille.

België – Bulgarije 11-0

De Belgen begonnen weer goed aan de wedstrijd met enkele kansen. Maar konden niet meteen de Bulgaarse goalie Dimitar Dimitrov passeren. Dat lukte wel de tandem van Chiefs Leuven na zes minuten. Alec James op assist van Jeffie Versin. In de twaalfde minuut op de powerplay was het Frank Neven (Bulldogs Liège) die vanaf de blauwe lijn met een slap shot uithaalde wat de 2-0 betekende. En vijf seconden voordat de toeter zou gaan was het Bryan Henry (Bulldogs Liège) die op assist van Brent Bogaerts (HYC Herentals) de verre hoek wist te vinden.

Ook in de tweede periode gingen de Belgen door met scoren. Wederom in de zesde minuut, op de breakaway was het een backhand assist van Sam Verelst (Crocodiles Hamburg) op Yoren de Smet (Bulldogs Liège). En die scoorde de 4-0. In minuut 36 op de powerplay was het wederom Yoren de Smet die vanaf rechts bij de face-off cirkel in de verre hoek wist te scoren. In de laatste twee minuten van de tweede periode scoorde België ook nog de 6-0. Met een schot van afstand was het Jacques de Ceuster (HYC Herentals) die Lowie Cuylaerts (HYC Herentals) in staat stelde de puck van richting te veranderen vlakbij het Bulgaarse doel.

Gaat België de tien goals halen?

Na vijf minuten bezig in de derde periode werd er een mooie tic-tac-toe goal gescoorde door de Belgen. Ben Coolen op Emiel Goris en aan het eindstation Jacques de Ceuster. De mannen van HYC Herentals konden elkaar wel heel makkelijk vinden in de verdedigingszone van de Bulgaren. Zeven minuten voor het einde was het Ben Coolen die kon uithalen vanuit het midden van het aanvalsvak en de goalie kon de puck niet voldoende stoppen. Drie minuten voor tijd was het Alec James die profiteerde van een 5-on-3. Hij kon ongehinderd uithalen in de verre hoek door een mêlee van spelers. 9-0. En de tien kwam ook op het bord. Ben Coolen kon van dichtbij de goalie passeren.

Het lukte de Bulgaren niet meer om fatsoenlijk te verdedigen en ook goal nummer elf viel nog binnen. Andy Kolodziejczyk (Bulldogs Liège) kon zich ook op het scorebord melden vier seconden voor tijd. Belgie kwam in 60 minuten tot 59 schoten op het doel van de Bulgaren. Goalie Arne Waumans (HYC Herentals) moest twaalf reddingen maakte. Die hoefde na afloop niet te gaan douchen.