Florida nu alleen koploper, record voor Stamkos bij Tampa


Face-Off IJshockey NHL

Dag 185 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder Florida dat nu alleen koploper is in de NHL. Een record voor Steven Stamkos bij Tampa Bay en Calgary pakt het divisie kampioenschap van de Pacific. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: België walst over Bulgarije heen, medaille is zeker

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 3-6

De zevende nederlaag op een rij voor de Canadiens. De Flyers beëindigde hun zes game losing streak. James van Riemsdijk scoorde twee keer voor Philadelphia.

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 8-1

Lightning captain Steven Stamkos heeft nu het punten record bij Tampa Bay. Hij scoorde drie punten (1G, 2A) en passeert daarmee Martin St. Louis.

Florida Panthers – Detroit Red Wings 5-2

Florida heeft nu de leiding gepakt in de NHL en ligt op koers voor de Presidents Cup met hun twaalfde overwinning op een rij. Jonathan Huberdeau (2A) staat nu gelijk met Oilers Connor McDavid op 113 punten en beide hebben nog vijf wedstrijden te gaan.

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 2-5

In zijn eerste wedstrijd voor de Devils scoort rookie Nikita Okhotiuk meteen zijn eerste NHL-goal. Bij de Sabres scoort de first round first overall 2021 Owen Power in zijn vijfde wedstrijd zijn eerste NHL-goal.

New York Islanders – New York Rangers 3-6

Een natural hattrick van Andrew Copp zette de Rangers in de eerste periode op een 3-0 voorsprong. En de Islanders konden het niet meer repareren.

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 4-0

Een 52 saves shutout voor Penguins Casey DeSmith. En de hattrick van Jake Guentzel deed de rest.

Carolina Hurricanes – Winnipeg Jets 4-2

Carolina strijd met de Rangers om de koppositie van de Metropolitan divisie. Samen hebben ze in ieder geval al home-ice voor de eerste ronde bewerkstelligd. Winnipeg pakte een 2-0 voorsprong maar vier unanswerd goals van de Hurricanes werden de Jets te machtig.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 6-3

Kevin Fiala scoorde twee goals voor de Wild en met deze overwinning op de Canucks zijn ze op een punt na uitgeschakeld voor de play-offs.

Calgary Flames – Dallas Stars 4-2

De Flames zijn de Pacific kampioen en Matthew Tkachuk scoorde zijn veertigste goal en pakte zijn honderdste punt voor het eerst in zijn carrière. Dallas verliest twee keer op een rij en ziet Vegas op twee punten komen van de wild card plek.

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 4-1

De Kings blijven goed in de race voor de play-offs met deze overwinning. Philip Danault scoorde voor de vijfde wedstrijd op een rij.

San Jose Sharks – St. Louis Blues 1-3

Met deze overwinning van de Blues is het de veertiende wedstrijd op rij met minimaal een punt. Robert Thomas scoorde zijn twintigste goal voor St. Louis. De tegenstander in de play-offs zal zijn Minnesota Wild alleen wie het thuisvoordeel heeft zal over drie wedstrijden bekend zijn.

Previous België walst over Bulgarije heen, medaille is zeker
Next Sprong scoort maar verliest, Edmonton naar play-offs