Sprong scoort maar verliest, Edmonton naar play-offs


NHL FAce

Dag 186 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waaronder Daniel Sprong die de 1-0 scoorde voor Seattle Kraken tegen Minnesota Wild. Hij kreeg bijna tien minuten ijstijd en had drie schoten op doel. Hij stond weer op de vierde lijn. Connor McDavid heeft nu 116 punten en staat er drie voor op Jonathan Huberdeau die er 113 heeft in strijd om de Art Ross Trophy. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Florida nu alleen koploper, record voor Stamkos bij Tampa

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 1-2 SO

Pas in de derde periode kon Ottawa de Columbus Blue Jackets goal van Jack Roslovic repareren en zo overtime afdwingen. Ottawa Senators captain Brady Tkachuk scoorde zijn goal nummer 29. In de overtime en tijdens de shootouts verdiende goalie Filip Gustavsson de winst door vier schoten in overtime te stoppen en tevens alle shootouts van Columbus. De enige die een shootout wist te scoren was aanvaller Tim Stützle van de Senators.

Minnesota Wild – Seattle Kraken 6-3

Minnesota Wild aanvaller Kirill Kaprizov is de eerste speler in de geschiedenis van de Wild die de 100 punten barrière slechte. In zijn tweede seizoen is hij nu goed voor 45 goals en 56 assists. Seattle pakte een 2-0 voorsprong mede dankzij een goal van Daniel Sprong. Daarna was het ook over. Twee goals voor de Wild van Joel Eriksson. Kaprizov (1G, 3A) had vier punten in deze wedstrijd.

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 6-3

Een hattrick voor Edmonton Oiler Evander Kane en drie assists voor Connor McDavid. Net zoals de vorige twee wedstrijden tussen deze teams in de West was het wederom een enerverende partij. Oilers goalie Mike Smith was goed voor 34 reddingen.

Arizona Coyotes – Washington Capitals 0-2

In zijn veertigste wedstrijd voor de Washington Capitals pakte goalie Vitek Vanecek zijn vierde shutout. Hij stopte alle negentien schoten van de Coyotes. Connor Shiery en een empty netter van John Carlson waren voldoende voor de winst. Washington staat nu gelijk met Pittsburgh in de Metropolitan divisie. Samen gaan zij bepalen wie derde of vierde wordt.

 

Previous Florida nu alleen koploper, record voor Stamkos bij Tampa
Next België met brons na nederlaag tegen IJsland