Trappers wint de laatste reguliere wedstrijd in Herne

Zondagavond speelde Tilburg Trappers haar laatste reguliere wedstrijd van de Oberliga Nord competitie. De reguliere competitie werd afgesloten met een uitwedstrijd in Herne tegen Herner E.V. Trappers speelde zondagmiddag zonder Nick De Ruijter, Jonne De Bonth en Reno De Hondt. In de Hannibal-Arena werd het 1-5 tussen Herner en de Oberliga Nord Meister. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Brilstand

De eerste periode bevatte twintig schoten op goal waarvan er twaalf op de goal van Herner werden afgevuurd. Ondanks dat beide teams genoeg kansen creëerden, eindigde de eerste periode in 0-0. Zelfs een dubbele powerplay voor Herner vanwege straffen van Alexei Loginov en Jordy Verkiel zorgden niet voor gevaar. Tijdens de straf van Danny Stempher wisten de spelers van Herne ook geen gebruik te maken van de man-meer situatie. Dat kwam mede doordat Ruud Leeuwesteijn goed stond te keepen. Een dikke minuut voor de buzzer mocht Cornelius Krämer tien minuten gaan zitten, omdat Krämer checkte van achteren. Ook de Tilburgers wisten geen goal te forceren.

Openingstreffer

In tegenstelling tot de eerste periode waar het beide teams niet lukte om te scoren, ging het in de twee periode wat vlotter. Na nog geen tweeënhalve minuut spelen, was het raak. Max Hermens, zette de Tilburgse club op een 0-1 voorsprong. Hermens werd in scoringspositie gebracht door Stempher en Wouter Sars. Een dikke minuut na de openingstreffer mocht slapshot-koning Giovanni Vogelaar naar de strafbank. Uiteindelijk duurde het tien minuten na het eerste doelpunt voordat de voorsprong werd verdubbeld. Mitch Bruijsten kon binnen schieten nadat hij via Nardo Nagtzaam en Loginov de puck kreeg. Met nog vier minuten op de klok schoot Nils Liesegang de aansluitingstreffer binnen. Brad Snetsinger, oud-Trappers speler gaf de assist. De 1-2 van Liesegang was de laatste goal van de tweede periode. Ook in de tweede periode lag het initiatief bij de Tilburgers. De Shot-On-Goal verhouding was 10:16 in het voordeel van de Oberliga Nord Meister.

Mitch Bruijsten na zijn goal.

Delaney Hessels

De goalie van Herner, Björn Linda kreeg een straf voor delaying the game die door een medespeler werd ‘uitgezeten’. Een halve minuut later was daar Delaney Hessels die zijn eerste Oberliga goal maakte. Hessels kon binnenschieten op aangeven van Kilian Van Gorp en Verkiel. In de derde periode kwamen de wedstrijd meer in balans. In de laatste tien minuten van de wedstrijd vielen er aan beide kanten nog een aantal straffen. Floris Van Elten mocht naar de strafbank en Ryan Collier mocht na een opstootje met Denis Fominych al gaan douchen. Keeper, Leeuwesteijn hield zijn ploeg nog op de been door ruim vijf minuten voor tijd een belangrijke save te maken.

Delaney Hessels na zijn eerste Oberliga doelpunt.

Empty-netters

In de slot minuten werd het team van Herner steeds dreigender. De thuisploeg creëerden veel meer kansen dan de Tilburgers in de derde periode. Het lukte Herner alleen niet om de kansen in goals om te zetten. Dat lukte de Tilburgers wel. De goalie van Herner werd er afgehaald om op die manier nog wat te kunnen forceren. Echter gaf dat Herner twee tegendoelpunten. Één doelpunt werd reglementair toegekend. Van Gorp schoot een kleine twee minuten voor tijd het laatste doelpunt van de laatste reguliere wedstrijd binnen. Dit deed Van Gorp na een pass van Stempher. De goal van Van Gorp was een short-handed empty-netter

Geen wedstrijd komende week

Komende anderhalve week krijgt Tilburg Trappers rust. Dit komt omdat de play-offs pas op 15 maart beginnen. EV Lindau Islanders zal naar alle waarschijnlijkheid de tegenstander worden voor de Tilburgers in de eerste ronde. Het team uit de Oberliga Süd kan in theorie nog een plaats zakken. Dat kan als ze de laatste wedstrijden verliezen en Höchstadter EC het enorme doelpuntenverschil nog inhaalt. De kans is klein, maar in ijshockey is alles mogelijk.