Arizona op jacht naar wildcard, Draisatl staat op veertig goals


Face-Off IJshockey NHL

Arizona Coyotes hebben inmiddels een acht game winning streak en gaan richting de wildcard voor de play-offs en bij de Oilers die een slecht seizoen door maken heeft Leon Draisatl inmiddels al zijn veertigste goal gemaakt. Cor Machielsen brengt jullie weer helemaal up to date over het wel en wee in de Pacific afgelopen week.

Leon Draisatl al op veertig goals in de Pacific

Dat een speler in de Pacific veertig goals of meer scoort is in de afgelopen tien jaar maar vijf keer voorgekomen. Patrick Marleau als Sharks speler scoorde er 44 in 2009-2010, Corey Perry voor de Ducks lukte het twee keer, vijftig in 2010-2011 en 43 in 2013-2014 en de laatste keer was vorig seizoen met Connor McDavid als Oiler die er 41 scoorde en William Karlsson van de Golden Knights in het debuut jaar met 43. Jarome Iginla kreeg zijn nummer in het plafond, oftewel nummer twaalf gaat nooit meer gebruikt worden bij de Calgary Flames.

Power Ranking Pacific Divisie

1 (4). Arizona Coyotes (69 punten, 32-28-5, L10: 8-2-0, W6)

vs Jets 4-1; De Jets kwamen op visite, en Darcy Kuemper bleek weer moeilijk te passeren.
vs Panthers 4-3 SO; Derek Stepan scoorde twee keer, waaronder de 3-3 in de 53e minuut. In de overtime kregen beide teams voldoende kansen maar de goalies hielden stand. SOG 6-7. De game winning shootout werd gescoord door Vinnie Hinostroza.
vs Canucks 5-2; ook Vancouver kreeg een pak slaag in de woestijn van Arizona. Brad Richardson scoorde een quattrick, en Kuemper had 37 reddingen.

vs Red Wings 3-1; ook de mannen uit Detroit kregen een nederlaag te verwerken en de Coyotes pakte zo de zesde overwinning op rij. Dat was sinds 2012 niet meer voorgekomen.

2 (1). Calgary Flames (89 punten, 41-17-7, L10: 7-2-1, L1)

@ Senators 2-1; er werd nipt gewonnen op bezoek in Ottawa. Mikael Backlund en Austin Czarnik scoorde de twee goals.
@ Islanders 3-1; bij de Islanders toch een team goed in vorm werd er gewonnen met 3-1 met vooral de sensationele goal van Matthew Tkachuk.


@ Devils 2-1; op bezoek bij de Devils werd er niet eenvoudig gewonnen, maar dat kwam door de goalie van de Devils. Elias Lindholm en Marc Giordano zorgde voor de twee punten.
vs Wild 2-4; Devan Dubnyk bleek te lastig te passeren en maakte 35 saves. Sean Monahan en Travis Hamonic scoorde de goals.

3 (8). Vegas Golden Knights (75 punten, 35-26-5, L10: 4-5-1, W3)

vs Stars 4-1; Max Pacioretty maakte twee goals tegen de Stars.
vs Panthers 6-5 SO; een enerverende wedstrijd die werd gewonnen door de Knights na shootouts. Het was een raar scoreverloop. 1-3 na de eerste twintig, 4-4 na de tweede twintig en 5-5 na de derde twintig. Reilly Smith scoorde twee keer en Shea Theodore was als enige trefzeker in de shootouts.

@ Ducks 3-0; inmiddels alweer de zevende shutout voor Marc-André Fleury. William Karlsson, Alex Tuch en Cody Eakin zorgde voor de 3-0 overwinning.

4 (2). Edmonton Oilers (61 punten, 27-13-7, L10: 8-1-1, W6)

@ Predators 2-3 SO; de tweede wedstrijd zonder Connor McDavid leverde een punt op doordat Leon Draisatl een short handed goal en een powerplay goal maakte. In de overtime creëerde de Oilers geen enkel schot. Alleen Sam Gagner wist een shootout te scoren.
@ Maple Leafs 2-6; alleen de eerste periode was het een echte wedstrijd. De Oilers kwamen terecht op voorsprong door Draisatl. Na twintig minuten was het 1-1. In de tweede periode werd er door de Leafs drie keer gescoord binnen vier minuten. In de 56e minuut maakte Ryan Nugent-Hopkins de tweede goal.
@ Senators 4-2; op bezoek in Ottawa was het een lastige wedstrijd maar werd die wel over de streep getrokken. Eindelijk was er weer eens secondary scoring voor de Oilers via Sam Gagner en Colby Cave. Sam Kassian en Connor McDavid maakte de andere twee.
@ Blue Jackets 4-0; een van de betere wedstrijden van de Oilers de laatste weken. Mikko Koskinen pakte zijn vierde shutout. Drie punten voor Connor McDavid met drie assists. Goals kwamen van Zack Kassian, Josh Currie, Leon Draisatl, Alex Chiasson.

5 (5). San Jose Sharks (84 punten, 38-19-8, L10: 6-3-1, W1)

@ Red Wings 5-3; na een 3-1 achterstand was het Joe Pavelski die het verschil maakte met een hattrick.
@ Bruins 1-4; Logan Couture schoot de Sharks nog op voorsprong met een powerplay goal maar de Bruins sloegen keihard terug met vier goals.
vs Avalanche 4-3; Marcus Sorensen scoorde voor het eerst twee goals in een NHL wedstrijd.

6 (7). Los Angeles Kings (56 punten, 24-33-8, L10: 1-6-3, W1)

@ Lightning 3-4 SO: op bezoek bij de koploper in de league werd er toch een puntje binnengehaald. Na een 0-2 achterstand scoorde de Kings drie keer op rij via Alex Iafallo, Jonny Brodzinski en Austin Wagner. Het was genoeg voor een puntje.
@ Hurricanes 1-6; in Carolina werden ze overlopen. Alleen Dustin Brown wist na de 0-1 de enige goal te scoren.
vs Stars 3-4 OT; weer een puntje dit keer tegen de Stars, twee keer Anze Kopitar en Brendan Leipsic scoorde de goals.
vs Blackhawks 6-3; een 3-0 voorsprong pakken en die weer geheel verspelen tot 3-3 en dan nog een keer drie maken. Dat lukte dus dit keer wel voor de Kings. Dustin Brown nam er twee voor zijn rekening, de overige vier kwamen van Ilya Kovalchuk, Sean Walker, Adrian Kempe en Brendan Leipsic.

7 (6). Vancouver Canucks (63 punten, 27-29-9, L10: 3-5-2, L2)

vs Ducks 4-0; een shutout voor Jacob Markstrom zijn eerste dit seizoen en Bo Horvat scoorde twee goals, de andere twee kwamen van Nikolay Goldobin en Alex Biega.

@ Avalanche 2-3 SO; tegen Colorado moest het met shootouts gebeuren na een 2-2 in reguliere tijd toen in de 57e minuut Josh Leivo de 2-2 maakte. In overtime werd er namelijk ook niet meer gescoord. Antoine Roessel had tussendoor de 1-1 gemaakt. Alleen Brock Boeser wist een SO te scoren. Maar dat bleek niet genoeg te zijn.
@ Coyotes 2-5; Tanner Pearson en Antoine Roussel konden als enige scoren.

8 (3). Anaheim Ducks (57 punten, 27-29-9, L10: 3-7-0, L5)

@ Canucks 0-4; weer een shutout tegen. Ondanks 29 schoten op goal.
vs Blackhawks 3-4; nipt verlies maar wel weer goals gescoord. Devin Shore, Carter Rowney en Troy Terry scoorde de goals.
vs Golden Knights 0-3; en nog een shutout tegen. Dit keer door Marc-André Fleury. Alle 34 schoten werden gestopt.

Three stars of the week

foto: Jason Franson

1. Leon Draisatl

als je inmiddels veertig goals hebt gemaakt en in een week vier goals en drie assists scoort sta je automatisch op nummer een.

2. Oliver Ekman-Larsson

de Coyotes zitten een een flow mede dankzij de twee goals en vier assists van Ekman-Larsson.

3. Darcy Kuemper

met dit gemiddelde sta je er erg goed te keepen met vier gespeelde wedstrijden afgelopen week .944 save percentage 1.71 GAA.

Previous Zwarthoed en Hamers handhaven zich in SDHL, Oosterwijk door naar tweede ronde play-offs, Mora IK stunt tegen Färjestad
Next Trappers wint de laatste reguliere wedstrijd in Herne