Nürnberg wint in Bremerhaven en gaat naar de kwartfinale

Face-Off IJshockey DEL

De derde wedstrijd betekende een ‘do-or-die’ wedstrijd. De winnaar ging door naar de kwartfinales. Nürnberg won twee keer in Bremerhaven en kan zich op gaan maken voor een best-of-seven tegen Adler Mannheim. Cor Machielsen brengt jullie de update.

Het begon heel goed voor Bremerhaven toen Chad Nehring de 1-0 binnen schoot. Pas laat in de tweede periode wist Shawn Lalonde de 1-1 te maken.

De laatste periode zou de beslissing moeten brengen, en qua kansen waren er over en weer niet veel mogelijkheden. Maar zes schoten voor Bremerhaven en zeven voor Nürnberg. De Ice Tigers scoorde in de 49e minuut via Tom Gilbert en de mannen uit Nürnberg leken in de reguliere speeltijd al door te gaan naar de kwartfinale, alleen gooide Bremerhaven nog even roet in het eten. Tweeënhalve minuut voor tijd ging Thomas Pöpperle van het ijs voor een extra aanvaller en dat betaalde zich uit 29 seconden voor tijd toen Miha Verlic een vlammend schot losliet wat in de rebound kwam en Alex Friesen kon hem binnen schuiven. De 4.643 toeschouwers gingen uit hun dak. De derde wedstrijd en ook deze zou beslist gaan worden in overtime. Deze keer duurde het niet lang, want in de 63e minuut schoot Martin Stajnoch vanaf de blauwe lijn, de puck werd van richting verandert door Dane Fox zodat Pöpperle kansloos was. Bremerhaven kan vakantie gaan vieren en Nürnberg gaat naar de kwartfinales.