Sprong sterk maar puntloos in wisselvallige week voor Anaheim Ducks


Na een sterke week werd Daniel Sprong weer even met beide benen op de grond gezet. In drie wedstrijden kwam de Nederland niet tot goals of assists. Wel kon Anaheim Ducks weer wat punten bijschrijven. Tim Gerth blikt terug.

De week begon in mineur met een nederlaag thuis tegen Winnipeg. Lang hield Anaheim zicht op goed resultaat, nadat het in de eerste periode al 1-0 was geworden. Daarna was het meest memorabele moment het gevecht tussen Corey Perry en Joseph Morrow.

In de derde periode rondde Winnipeg het karwei af. Sprong kwam in de wedstrijd tot tien minuten en drie schoten op doel. Hoewel Sprong wel één van de drijvende krachten was voorin, volgens de statistieken met Max Jones, de beste, kwam het niet tot een goal, ondanks 29 schoten voor de Ducks tegenover 23 voor Winnipeg. Zodoende bleven Sprong en Anaheim puntloos in eigen huis.

Overtime op overtime

Een paar dagen later was het tegen San Jose Sharks wel raak voor Anaheim. Dit keer was het overwicht juist voor de tegenstander, maar waren de Ducks wel doeltreffend. Sprong had zelf maar één schot op doel, maar weer was hij bepalend in het aanvallende spel van Anaheim met het hoogste aandeel in de kansen die het team kreeg als hij op het ijs stond. Toch was het niet hij, maar Jakob Silfverberg die de beslissende treffer in overtime binnenschoot (4-3).

Een dag later, tegen LA Kings, zou het weer uitdraaien op overtime en zelfs shootouts. De Kings trokken aan het langste eind, maar wat het meeste opviel was de ijstijd die Sprong kreeg. Zowel in overtime als op de powerplay kwam de Nederlander weer in actie. Mogelijk had dat iets te maken met de afwezigheid van Ryan Getzlaf, die een blessure heeft. Maar mogelijk is het ook de coach opgevallen dat Sprong een belangrijk aandeel heeft in de kansen die het team krijgt, hoewel dat getal tegen LA iets terugliep (40 procent ten opzichte van 60 in voorgaande wedstrijden). Geen van zijn drie schoten vond overigens het net.

Face-Off bij Sprong

Deze week is Face-Off redacteur Cor Machielsen in Edmonton. Hij zal daar onder andere Sprong tegenkomen als hij met zijn ploeg het opneemt tegen Connor McDavid en de Oilers. Hopelijk verloopt komende week dus niet weer puntloos.

Previous Nederland U18 start prima aan WK met zege op België
Next Penguins strijden zonder Malkin en Letang met Caps en Islanders om koppositie