Wereldgoal en belangrijke rol voor Sprong bij Anaheim Ducks


Nadat de speelminuten van Daniel Sprong in de laatste weken steeds verder terugliepen, kreeg hij deze week juist steeds meer ijstijd. En terecht overigens, zo liet hij zelf zien. De Nederlander scoorde een wereldgoal die in de ‘highlight reels’ nog wel terug te zien zullen zijn.

Vertrouwen zorgt voor wereldgoal

De week begon voor Sprong tegen Nashville Predators. Op de redactie werd door Ed Versteeve al voorspeld: Anaheim wint 3-5 en Sprong scoort een hattrick. Of dit serieus was, durven we hem bijna niet te vragen, maar hij had wel een beetje gelijk. Sprong scoorde inderdaad en de Ducks wonnen ook met 2-3. De goal die Sprong scoorde bleek de winnende (3-0 op dat moment) en was ook een wonderschone:

Sprong vertelde na afloop over de goal. “Ik was alleen en de verdediger was best ver weg. Dus ik gebruikte mijn snelheid om er omheen te komen.”

De Nederlander ging door met vertellen dat hij zich nu beter in zijn vel zit dan tijdens zijn tijd in Pittsburgh: “Het verschil is het geloof en het vertrouwen van de coaches en de GM. De jongens in de kleedkamer zijn ook top. Ik probeer hier gewoon de kans te pakken die me gegeven wordt. Ik speel mijn eigen spel en met vertrouwen. We geloven hier in elkaar en spelen voor elkaar en dat zie je nu terug op het ijs.”

Zware nederlaag, mooie zege

Na een slachtpartij in Arizona (waar de Ducks er met 1-6 af gingen), was het weer raak in Colorado. Eerst zorgde Sprong met een assist ervoor dat lijnmaat (ja je leest het goed) Ryan Getzlaf de gelijkmaker kon maken. Vervolgens bracht de geboren Amsterdammer zijn ploeg zelfs op voorsprong.

Deze was wellicht iets minder mooi, maar iedere goal telt! Alles bij elkaar staat de teller van Sprong bij Anaheim inmiddels al op 13 goals in 39 wedstrijden. Alleen Jakob Silfverberg (17 goals) scoorde vaker dan Sprong, maar hij krijgt ook drie minuten meer per wedstrijd.

Silfverberg was ook de gevierde man in de laatste wedstrijd van de week. De Ducks wonnen van Florida, maar Sprong zijn minuten doken weer onder de dubbele cijfers. Het was wel een close game, dus mogelijk koos de coach voor defensievere wingers in het slot.

Dat blijft nog wel een dingetje. Sprong staat dan misschien op de eerste lijn met Getzlaf en Nick Ritchie, tijd op de powerplay krijgt hij inmiddels niet meer. Blijkbaar heeft de coach bepaald dat hij beter tot zijn recht komt als hij zijn snelheid in kan zetten en daar kun je eigenlijk niet echt iets tegenin brengen.

Oh, en ook niet onbelangrijk! Onze nationale ijshockeytrots is maandag 22 jaar oud geworden:

Previous Eaters wint thriller in Herentals
Next Calgary en San Jose blijven stuivertje wisselen om koppositie