Eaters wint thriller in Herentals


Na de spannende eerste Halve Finale-wedstrijd op zaterdagavond tussen Eaters en HYC waren we meer dan benieuwd naar deze revanche-match.

Zou HYC thuis de klus in klaren en zo weer in twee wedstrijden de kwalificatie bewerkstelligen? Zou het nipt verslagen Eaters de mentale veerkracht, weer eens, kunnen opbrengen om nu op verplaatsing alsnog een derde match af te dwingen? Het beloofde een spannende avond te worden, en sportvrienden, het werd een top-avond inzake BeNe ijshockey dat kunnen we alvast bevestigen.

Boeiend vanaf het eerste fluitsignaal

Ben Coolen ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

Beide teams tekenden weer vanaf het eerste fluitsignaal voor het offensief. Geen tactisch afwachtend hockey, neen, wil je winnen, moet je scoren! Beide goalies werden meteen aan het werk gezet, beide goalies tekenden al voor wat knappe saves. In de achtste minuut kon HYC, via Ben Coolen op Power Play, de score openen. Eaters counterde gevat en kon enkele minuten later de gelijkmaker aantekenen via Jord Smit. De thuisploeg nam weer over. Kyle Brothers knalde Herentals, twee minuten na de gelijkmaker, weer op voorsprong. Eaters streed voor wat het waard was en belandde iets te vaak in de strafbank. In een Penalty Kill-fase trok Lars Van Sloun ervandoor en scoorde mooi voor de 2-2. Ondanks enkele bijkomende Power Play minuten slaagde HYC er niet in deze succesvol te benutten; mede door het hardnekkig opzitten van de Limburgers.

Geen duimbreed toegeven, geen van beiden

foto : Lex Eckhardt

Zelfde spelbeeld in de tweede periode; beide teams vol energie vooruit! Nick Verschuren schoot plots tussen twee tegenstanders vooruit met de puck aan de stick richting doel en werd gehaakt. Het toegekende Penalty Shot werd niet benut. Limburgs topscorer Verschuren revancheerde zich dadelijk. Een puike individuele actie werd succesvol afgerond en zo stonden de bezoekers voor het eerst op voorsprong. De rood-witte brigade van Coach Jeffrey Van Iersel stak zowaar nog een tandje bij, dwong weer eens een PowerPlay af. En ja hoor, Preston Shupe knalde de Kempenaars weer op gelijke hoogte de tweede dweilpauze in.

Wie kraakt? Niemand!

foto : Lex Eckhardt

In een boeiende derde periode streden beide teams voor elke meter ijs. Viriel hockey, snelle omschakelingen en twee goalies die hun klasse bewezen. Zeker Rowan Delil dreef de thuisploeg tot het uiterste en pareerde een pak doelrijpe knallers zonder verpinken. Halfweg de slotperiode kon de Belgische kampioen dan toch een man meer-situatie benutten. Kyle Brothers ging aan het slalommen en fusilleerde de Limburgse goalie voor de 4-3 voorsprong. Maar het team van Coach Andy Tenbult bleek weer eens mentaal en fysiek sterk. Eaters trok weer gelijk na een puike aanval afgerond door Matt Beer.

Over Time zege Eaters

Ondanks dat beide teams de laatste minuten volop naar voren bleven schaatsen, bleef het scorebord op 4-4 steken. Zo kregen we voor de tweede keer binnen 24 uur een Over Time tussen deze beide topteams. En net als gisteren was het weer snel afgelopen. Met drie tegen drie gaat het hard. Het scenario leek erg op dat van gisteravond, enkel werden de rollen gewisseld. HYC trok naar voor en rondde niet niet af voor winst. In de tegenprik van Eaters duwde een dolgelukkige Verschuren de winning-goal voorbij Kevin van Looveren.

Deze Halve Finales tussen Herentals en Geleen zijn pure promotie voor de sport, pure promo voor de BeNe League. En geen twee, zonder drie. Dinsdagavond 20u30 wordt de derde (en beslissende) wedstrijd gespeeld tussen beide protagonisten. Erbij zijn is de boodschap, want sportief spektakel gegarandeerd!

Previous Heerenveen schakelt opnieuw Luik uit en is eerste finalist
Next Wereldgoal en belangrijke rol voor Sprong bij Anaheim Ducks