Heerenveen schakelt opnieuw Luik uit en is eerste finalist


UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

UNIS Flyers Heerenveen is de eerste finalist in de BeNe League. De Friezen schakelden, voor het derde jaar op rij, Luik Bulldogs uit in de halve finale. Ook het tweede duel van de serie werd in winst omgezet in het Médiacité. In een heel goed gevuld stadion won Flyers met 3-5.

SPECIAL UNITS

Luik en Heerenveen openden beiden sterk; beide aanvalslinies vuurden al vroeg op het doel, maar Idzenga en Verhulst stonden hun mannetje. Bulldogs had het initiatief maar kwam wel op een achterstand. Met Engwegen op de strafbank, hadden de bezoekers welgeteld twaalf seconden nodig om de power play te benutten. Na een mooie combinatie vond Marco Postma de vrijstaande Ronald Wurm, die de trekker overhaalde. De Walen trokken ten aanval en werden niet veel later beloond. Bryan Henry schoot op doel, de rebound werd door Cheyne Matheson binnengewerkt voor de 1-1. Het duel golfde op en neer, waarbij de thuisploeg ietsjes het betere van het spel had.

Luik Bulldogs UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Ice Hockey Photography, Didier Gavage

Dat spelbeeld kantelde in het middenstuk; Luik liep tegen een aantal straffen aan en betaalde daar uiteindelijk de rekening voor. Tijdens een 5-on-3 knalde Tony Demelinne Heerenveen opnieuw op voorsprong. Na dik een half uur kwam Bulldogs opnieuw langszij. Terwijl beide ploegen met een man minder op het ijs stonden, werkte Bryan Henry de puck in drie pogingen langs Idzenga. Heerenveen deelde voor de tweede dweil een nieuwe tik uit; Jasper Nordemann kreeg de puck van Adam Bezak achter het doel en werkte met een wrap around het rubber prima binnen: 2-3.

Luik Bulldogs UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Ice Hockey Photography, Didier Gavage

DE DAS OM

Het slotstuk was nog maar een minuut onderweg toen Flyers voor het eerst op een marge van twee kwamen. Een schot van Aldo van Aalderen glipte langs Verhulst. Bulldogs moest nu aan de bak, maar deed zichzelf de das om  met aardig wat straffen. Tóch kwam het opnieuw dichterbij en opnieuw was het Matheson die zijn naam op de sheet mocht noteren. Er waren nog elf minuten en men maakte zich op voor een flitsend slotoffensief. 80 tellen na de treffer van Luik kreeg Nordemann met zijn tweede treffer het Médiacité stil. Met een mooi fake shot haalde hij Verhulst uit postitie, om daarna shortside binnen te schieten. Het bleek de nekslag voor de thuisploeg, die in de slotfase niet uit de strafbank konden blijven en het slotoffensief mede daarom in rook op zagen gaan.

de tekst gaat onder de foto verder

Luik Bulldogs UNIS Flyers Heerenveen

Heerenveen plaatste zich voor de vierde maal voor de finale van de BeNe League en deed dat door voor de derde maal de Walen te dwarsbomen. Na de wedstrijd sprak Ed Versteeve met Pippo Limnell en Stef Verhulst.

Pippo Limnell

Stef Verhulst

Previous Tilburg Trappers weet nu wél te winnen van Lindau Islanders
Next Eaters wint thriller in Herentals