Tilburg Trappers weet nu wél te winnen van Lindau Islanders

Vrijdagavond verloor Tilburg Trappers met 2-3 in overtime tegen E.V. Lindau Islanders (Hier te lezen). Daardoor verloor Trappers ook haar ’thuisvoordeel’ in de ‘best of five serie’. Op vijf minuten rijden van de Oostenrijkse grens aan de Bodensee wonnen de Tilburgers met 2-5 van Lindau Islanders. Daardoor is de stand in wedstrijden op dit moment 1-1. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Verdiende voorsprong

Al vrij snel keek Trappers tegen een 1-0 achterstand aan. Dezelfde speler die vrijdagavond met zijn doelpunt de winst binnen sleepte, opende vandaag de score. Andreas Farny kon drie minuten na de puck-drop, tijdens een powerplay raak schieten. Drieënhalve minuut na het doelpunt van de thuisploeg kon Trappers de stand gelijk trekken. Danny Stempher werd door Ryan Collier in scoringspositie gebracht. Acht minuten voor de buzzer was het Boet Van Gestel die de Oberliga Nord Meister op een 2-1 voorsprong zette. Van Gestel werd bij zijn doelpunt geassisteerd door Mickey Bastings. In de gehele eerste periode werd de deur van de Tilburgse strafbank veel geopend. Echter zorgde de andere Tilburgse straffen niet voor een tegendoelpunt. De eerste periode eindigde in 1-2, een terechte tussenstand gezien de doelpogingen van de Tilburgers t.o.v. de doelpogingen van de thuisploeg.

Danny Stempher scoort tegen Islanders
Na de goal van Danny Stempher.

Flinke dreun

De ploeg van coach Bo Subr betrad na de dweilpauze het ijs met de opdracht, de voorsprong te vergroten. Met behulp van de thuisploeg werd dat gerealiseerd. Uiteindelijk na dik twaalf minuten spelen in het middenstuk, liep Tilburg Trappers uit naar 1-4. Dit gebeurde in nog geen drieënhalve minuut tijd. De Tilburgers schoten met scherp tijdens twee powerplays binnen drie minuten tijd. Nardo Nagtzaam was in de 30e minuut trefzeker na assists van Alexei Loginov en Mitch Bruijsten. Drieënhalve minuut later schoot Jordy Verkiel de defensie van Lindau Islanders aan gort. Verkiel kon de trekker overhalen na passes van Giovanni Vogelaar. Echter drie minuten voor tijd werd de marge van drie doelpunten verkleind naar twee doelpunten. Doordat Matteo Miller wist te scoren, werd de tussenstand naar 2-4 gebracht. Deze 2-4 bleef de tussenstand tot aan het einde van de tweede periode.

Over en uit

In de thuiswedstrijd liet Tilburg Trappers uiteindelijk over zich heenlopen nadat ze de gehele wedstrijd veel meer kansen hadden gecreëerd dan de tegenpartij. De Brabanders mochten niet weer achterover leunen maar moesten blijven aanvallen om de winst veilig te stellen. Met nog een kleine kwartier te spelen schoot Van Gestel een kanonskogel richting de goal van Lindau. Nagtzaam wist de puck van richting te veranderen waardoor de puck in de goal vloog. Uiteindelijk kon Lindau geen goal meer forceren waardoor het 2-5 bleef. In de laatste periode had Lindau vier schoten op goal tegenover 14 van Tilburg Trappers. Over de gehele wedstrijd gezien was de SOG (Shots-On-Goal) verhouding 18:42. Daardoor mag Tilburg Trappers als terechte winnaar worden aangemerkt. Door de 2-5 winst, komen de Tilburgers op gelijke hoogte in wedstrijden.

Nardo Nagtzaam.

Game 3

De Tilburgers hebben de stand in wedstrijden gelijk getrokken waardoor Tilburg Trappers weer over thuisvoordeel beschikt. Als de Brabanders hun thuiswedstrijden wint, gaan ze door naar de volgende ronde. Dinsdag wordt game 3 gespeeld. Daardoor kunnen beide teams op matchpoint komen.