Herentals pakt zege in overtime na comeback in Geleen


ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen
Foto: Lex Eckhardt

ERA Renomar HYC Herentals boekte een knappe overtime zege op Microz Eaters Geleen. De mannen uit Herentals moesten drie maal terugkomen van een achterstand, maar pakten in overtime de winst. Reginald Delmarche blikt terug.

Herentals start sterk, Eaters neemt over

In een lekker gevuld Glanerbrook barstte de wedstrijd al in de tweede spelminuut open. De thuisdefensie kon de run dwars door het midden van Vincent Morgan enkel bewonderen. Morgan liet goalie Rowan Delil geen kans met de 0-1 aan de stick. Het lichte overwicht van Herentals werd niet vertaald in doelpunten. Integendeel, een uitbraak van Matt Beer werd foutief gestopt. In de daaropvolgende pentalty shot fusilleerde de Canadees genadeloos en zo stonden de bordjes (eventjes) weer in evenwicht. Negentig seconden later schaatste Mitch Morgan op links iedereen voorbij en dropte de puck droogjes tegen de netten. Eaters weer op achterstand en dan valt er wat te beleven in Limburg. Een sterke actie van Mitch Koumans werd nog afgeweerd, de vinnige Lukasz Bartak knalde de puck wél voorbij HYC-goalie Kevin Van Looveren voor de 2-2. En nog voor het einde van deze puike eerste periode schoot Lars van Sloun zijn Eaters voor het eerst op voorsprong.

ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen
Foto: Lex Eckhardt

Eaters op hun best

Met een 3-2 stand de tweede periode in en de strafbanken werden goed gevuld. Preston Shupe benutte een Kempense power play om de 3-3 aan te tekenen. De troepen van Andy Tenbult namen het initiatief en dat werd bekroond met de tweede treffer van de avond van de 28-jarige van Sloun. Halfweg de wedstrijd schaatste Vadim Gyesbreghs rustig het aanvalsvak in, slalomde rond enkele tegenstanders en pompte de puck tegen de netten voor de 5-3. Was dit het kantelmoment van de wedstrijd? Neen, want drie bedenkelijke penalties verder kon Mitch Morgan een man meer situatie met zijn speed en skills benutten, om de kloof net voor de tweede dweilpauze te halveren voor Herentals. De goal viel op een lekker moment voor de bezoekers; er waren nog een dik tiental seconden te spelen voor de tweede pauze.

ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen
Foto: Lex Eckhardt

Mitch Morgan met zijn derde

In de derde periode kon Eaters het hoge spelpeil niet vasthouden en kwamen de Belgische bezoekers weer opzetten. Één van de vele rebounds werd door Kyle Brothers mooi benut om de gelijkmaker aan te tekenen; 5-5 na goed 43 minuten wedstrijd. En de spanning nam alsmaar toe; vanaf de blauwe lijn haalde Yan Turcotte hard uit en knalde de 6-5 op het bord. HYC had vijf minuten nodig om de stand weer in evenwicht te brengen. Mitch Morgan, hij weer, schaatste snel op links binnen en knalde via de pads van thuisgoalie Delil de 6-6 op de tellers. En ja hoor, we gingen naar overtime want de stand veranderde niet meer in de laatste minuten.

ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen
Foto: Lex Eckhardt

Extra Tijd, Extra Spanning

In de 3 tegen 3 extra tijd gaat het er steeds spannend en snel aan toe. In Geleen was het niet anders; Eaters stormde naar voor en slaagde er net niet in de winning-goal aan te tekenen. In de tegenbeweging trokken de bezoekers dan razendsnel met drie tegen één naar goalie Delil toe. De mooie passing werd door de counterende Emiel Goris in dank aanvaard en afgemaakt. Na 74 seconden overtime knalde de bezoekende nummer 20 de winnende treffer tegen de netten.

Voor HYC Herentals een mooie start van deze halve finale, winst voor coach Jeffrey Van Iersel en zijn HYC met twee thuiswedstrijden voor de boeg. Voor Microz Eaters Limburg is het even balen, maar de wedstrijd toonde wel dat Eaters de mogelijkheden heeft om door te stoten, maar het wordt moeilijk!

tekst gaat verder onder de foto

ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen

REACTIES

Na afloop van het duel blikten matchwinner Emiel Goris en Eaters uitblinker Lars van Sloun terug op het eerste duel in de serie.

Emiel Goris

Lars van Sloun

Previous Eindhoven Kemphanen profiteert in eerste wedstrijd finale van straffen Groningen
Next Tilburg Trappers weet nu wél te winnen van Lindau Islanders