Eindhoven Kemphanen profiteert in eerste wedstrijd finale van straffen Groningen


Foto: Roel Louwers/ISOSport Sportfotografie

In de finale om de titel in de eerste divisie heeft Eindhoven Kemphanen een voorschot genomen op de titel. In Groningen waren de Brabanders veel te sterk voor GIJS. Tim Gerth keek (met dank aan een livestream uit Groningen) naar het duel en vat samen.

De Groningers hadden vanaf het begin van de wedstrijd weinig in te brengen. Na één minuut stond Eindhoven al op voorsprong dankzij Willem Bless. Vervolgens ging het lang gelijk op, al moest GIJS het vooral van uitbraken hebben. In de tiende minuut maakte Rastislav Veres, die afgelopen week bijtekende in Eindhoven, zijn eerste goal van deze serie. Daarna kreeg Groningen een vijf minuten straf en liep Eindhoven heel snel weg via Arthur van den Hout en opnieuw Veres en Bless. Chris van der Vossen mocht na twaalf minuten al de douche opzoeken.

Rastislav Veres was (uiteraard) weer trefzeker voor de Eindhovenaren. (Foto: Roel Louwers/ISOSport Sportfotografie)

In de tweede periode toonde de als nummer één geplaatste ploeg wat weerstand. Toen er niet uit een powerplay gescoord werd, was het spelbeeld echter weer hetzelfde. Het duurde wel even voordat Eindhoven de 0-6 maakte. Lucca Kluijtmans was in de 26e minuut de maker op aangeven van Bless. De 0-7 werd gemaakt door Olaf Schöningh tijdens een 5 tegen 3-situatie.

Goalie Niels Brouwer van Eindhoven Kemphanen hield zijn doel weer schoon. (Foto: Roel Louwers/ISOSport Sportfotografie)

Shut-out Brouwer

In de derde periode maakte verdediger Roderick van den Hout er nog 0-8 en 0-9 van. Een eretreffer voor de sterkste ploeg van het reguliere seizoen zat er niet meer in. Niels Brouwer hield zijn doel dus knap schoon. Dat betekent dat Eindhoven Kemphanen met een ruime voorsprong volgende week in eigen huis het karwei af kan maken. Op zaterdag 23 maart om 20.00 uur wordt de puck gedropt in Eindhoven. Een eventuele beslissingswedstrijd staat zondag 24 maart in Groningen op het programma.

Previous Laatste fase in het reguliere SHL seizoen: ongemeen spannend
Next Herentals pakt zege in overtime na comeback in Geleen