Lindau Islanders stunt met zege op Tilburg Trappers in overtime


Gisteren opende Tilburg Trappers het play-off seiezoen tegen EV Lindau Islanders. Deze play-offsronde is tussen de Oberliga Nord Meister en de nummer acht van de Oberliga Süd. Hoewel alle cijfers erop duidden dat Tilburg Trappers de wedstrijd moest winnen, werd het EV Lindau Islanders dat de wedstrijd in overtime met 2-3 won. Cindy Scheffers praat jullie bij over deze spannende wedstrijd.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Veel kansen, één goal

Het was een verrassing dat de Islanders voor het eerst de play-offs haalden. Het was een kwestie van tijd voordat de Oberliga Nord Meister de voorsprong zou pakken. Vanaf het begin had de thuisploeg de overhand. De 1-0 viel door captain Ivy van den Heuvel al in de derde minuut. De snelle reflexen van goalie Ian Meierdres werden maar enkele keren op de proef gesteld. Dat het de hele eerste periode 1-0 bleef, was te danken aan de goed spelende verdedigers en goalie David Zabolotny van de uitploeg. Met een shot-on-goal verhouding van 22 tegen 8 na de eerste periode leek het erop dat er nog meer goals zouden vallen aan Tilburgse zijde. Beide teams zochten, na deze periode waar er veel kansen waren voor Tilburg, de thee op.
Foto: Arie Leeuwesteijn.

Uitblinker Zabolotny

Gelijk aan het begin van het middenstuk werd het enorm druk rond de goal van de Islanders. Goalie David Zabolotny werd goed aan het werk gezet door de Trappers. Hij keepte echter uitstekend. In de 24e minuut kon David Farny naar de strafbanken voor een overtreding op Nardo Nagtzaam. Het was de eerste straf van de wedstrijd. Anderhalve minuut later mocht Kilian van Gorp ook op de strafbank plaatsnemen door een opstootje voor de goal van de uitploeg. Niet veel later, in de 31e minuut, werd er weer een overtreding begaan, nu door Christopher Stanley, waardoor Mickey Bastings een penalty-schot van de referee kreeg. Bastings miste. De puck kwam ondanks een overvloed van kansen voor de thuisploeg pas in de 31e minuut door Kevin Bruijsten in het net. Het bleef 2-0, ondanks dat de shot-on-goal verhouding uitgelopen was naar 40 tegen 17.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Islanders de betere ploeg

Gelijk vanaf het begin van de laatste periode lieten de Islanders er geen gras meer over groeien. Ze waren uit op een goal en dat lieten ze merken. Ze kregen vier enorme kansen aan het begin, waaronder een puck op de paal. Goalie Meierdres wist echter de puck uit het net te houden. De Trappers probeerden het initiatief terug te pakken, maar het leek niet te lukken. In de 46e minuut wist Fredrik Widen de 2-1 te scoren. De ploeg uit Lindau had inmiddels de overhand en was niet van plan dat op te geven. De 2-2 viel dan ook niet veel later door David Farny in de 48e minuut. Het zag er niet goed uit voor Tilburg. Er werd gestunteld in de verdediging van de thuisploeg, waardoor de wedstrijd onverwacht toch wel heel spannend was geworden. De wedstrijd verliep niet zonder slag of stoot. Matteo Miller werd onder andere slachtoffer van Giovanni Vogelaar’s kanonschot vanaf de blauwe lijn en net voor het einde van de derde periode ging Jan Hammerbauer naar het ijs. Er vielen geen goals meer. De reguliere speeltijd kwam ten einde. De teams gingen voor 15 minuten de kleedkamers in om zich klaar te maken voor overtime.

Overtime

Tijdens de play-offs wordt overtime met 5 tegen 5 spelers gespeeld. Daarnaast duurt overtime maximaal 20 minuten. Deze 20 minuten waren bij lange na niet nodig om een winnaar van de wedstrijd te bepalen. Nadat Danny Stempher de puck miste, konden de Islanders het rubber overnemen en het afmaken. Andreas Farny scoorde de game winning goal en daarmee won Lindau met 2-3 in OT. Aankomende zondag speelt Tilburg de tweede wedstrijd van de best of five in Lindau en zal het de daverende verrassing recht moeten zetten.
Na de wedstrijd spraken we met  de uitblinker van de wedstrijd, goalie David Zabolotny van de EV Lindau Islanders en met Giovanni Vogelaar.

David Zabolotny

Giovanni Vogelaar
Previous Thuisvoordeel Groningen tegen schotkracht Eindhoven in finale eerste divisie
Next Heerenveen slaat eerste slag tegen Luik na enerverend duel