Calgary en San Jose blijven stuivertje wisselen om koppositie


Het is weer tijd voor de Pacific Division update, Calgary en San Jose blijven knokken om de koppositie. Cor Machielsen brengt jullie weer helemaal up-to-date.

Droevig nieuws voor Evander Kane

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Evander Kane had droevig nieuws te melden.


Power Ranking Pacific Divisie

Foto: NHL

1 (7). Calgary Flames (95 punten, 44-21-7, L10: 5-5-0, L1)

Vier wedstrijden en 21 goals scoren. Na twee magere weken zijn de Flames weer aan de winnende hand. Matthew Tkachuk scoorde in de wedstrijd tegen de Rangers vijf punten, twee goals en drie assists.

2 (2). Anaheim Ducks (69 punten, 30-35-9, L10: 6-4-0, W2)

De Ducks hadden een wisselvallige doch redelijk goede week. Verlies tegen de Kings, winst tegen de Predators, weggevaagd door de Coyotes, goede winst tegen de Avalanche en nipte winst tegen de Panthers. Sprong had een goede week met een wereldgoal.

3 (6). Vancouver Canucks (70 punten, 30-32-10, L10: 4-4-2, W1)

Drie wedstrijden maar voor de Canucks deze week, twee overwinningen en een overtime verlies. Brock Boeser en Bo Horvat scoorde beide drie punten.

4 (5). Arizona Coyotes (78 punten, 36-30-6, L10: 7-2-1, L1)

De Coyotes liggen nog steeds op koers voor de play-offs met de wildcard. Met nog tien wedstrijden te gaan hebben ze vier punten voorsprong op de Calorado Avalanche, en een op de Wild maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Met 7-1 kregen ze flink klop van de Blackhawks en wonnen van de Blues die in vorm zijn, een ruime overwinning op de Ducks en in overtime kregen ze het deksel op de neus van Connor McDavid.

5 (1). San Jose Sharks (94 punten, 43-21-8, L10: 7-3-0, L2)

Twee goede overwinningen in twee dagen uit tegen de Wild en Jets. En verrassend verlies thuis tegen de Panthers en Predators. Marc-Edouard Vlasic scoorde zes punten.

6 (4). Edmonton Oilers (71 punten, 32-33-7, L10: 6-4-0, L1)

Het ziet er weer naar uit dat de Oilers ondanks het Dynamic Duo, goed voor 196 punten samen (Connor 105, Leon 91), wederom de playoffs niet gaan halen. Het heeft de coach en de algemeen directeur al de kop gekost. Voor de eventuele nieuwe coach en GM hangt het salarisplafond ook nog eens in de weg. Het wordt wederom een hete zomer in Edmonton. Er was een OT-winst tegen de Rangers en Arizona, waarbij het duo weer verantwoordelijk was voor de winst. En duur verlies beide met 6-3 tegen de Knights en Devils. In beide verloren wedstrijden stond Mikko Koskinen niet goed te keepen.

7 (3). Vegas Golden Knights (85 punten, 40-27-5, L10: 8-2-0, W2)

Een ruime nederlaag tegen de Flames, dan een nipte overwinning tegen de Stars en een ruime overwinning tegen de Oilers. Dat was de week van de Knights. De ploeg blijft op koers voor de playoffs. Mark Stone was de beste man met drie punten. Sinds de trade van Stone staat Vegas op 6-1-0.

8 (8). Los Angeles Kings (58 punten, 25-38-8, L10: 2-6-2, L2)

De Kings blijven maar kwakkelen. Ik denk dat ze in LA blij zijn dat het seizoen over drie weken is afgelopen.

Three stars of the week

foto: Garry Thomas NHL

1. Matthew Tkachuk, Calgary Flames

Tien punten in vier wedstrijden met zijn vijf punten in de wedstrijd tegen de Rangers. Alleen daarom al speler van de week.

2. Connor McDavid, Edmonton Oilers

Inmiddels 105 punten met een matig team. Deze week goed voor drie goals en zes assists. Stel je toch eens voor dat hij bij een top vijf team zou spelen. Hoeveel punten zou hij dan maken?

3. Johnny Gaudreau, Calgary Flames

Eeen goede week van de Flames betekent automatisch dat de kans groot is dat er meerdere Flames spelers in de top drie staan. Zodoende staat ook Johnny erbij met vier goals en drie assists.

Previous Wereldgoal en belangrijke rol voor Sprong bij Anaheim Ducks
Next Strijd in Metro laait op tussen Capitals, Islanders, Hurricanes en Penguins