Senna Peeters naar Halifax Mooseheads via CHL import draft


Senna Peeters

De Belgische Senna Peeters is gedraft door Halifax Mooseheads, verliezend finalist in de afgelopen Memorial Cup. De Canadian Hockey League heeft vandaag de definitieve resultaten bekendgemaakt van de CHL Import Draft 2019. Halifax Mooseheads speelt in de QMJHL, de competitie waar ook Daniel Sprong actief was bij Charlottetown Islanders.

PEETERS 48E PICK

De 28ste CHL Import Draft omvatte 81 spelers bestaande uit 48 aanvallers, 27 verdedigers en zes goalies. De 81 spelers zijn afkomstig uit 14 verschillende landen met 17 spelers uit Tsjechië – het hoogste totaal aantal sinds Rusland 20 spelers leverde voor de 2017 CHL Import Draft. Deze draft vertegenwoordigt ook de meest diverse selectie van spelers, sinds de 2010 CHL Import Draft, toen de imports afkomstig waren uit 15 landen.

Opmerkelijke draftee was draft pick nummer 48, Senna Peeters. Die zette zijn eerste stappen op het ijs als jeugdspeler bij Antwerp Phantoms. De ondertussen 17-jarige wisselde vroeg naar Krefeld en via Red Bull Salzburg stootte hij door naar Amerika. Bij het Selects Hockey Academy in Connecticut toonde Senna zijn klasse, met 67 punten uit 59 wedstrijden het voorbije seizoen. In de CHL zal hij uitkomen voor de Halifax Mooseheads. Peeters is de eerste Belg die is geselecteerd sinds de broers Milo en Métis Roelens.

Koepel

De 2019 CHL Import Draft zag ook de eerste Letten opgesteld sinds de Oshawa Generals Renars Krastenbergs selecteerden als draftpick 77 in 2016. Vier Letten werden deze editie geselecteerd, geleid door goalie Arturs Silovs, 11de pick voor de Barrie Colts. Ook de selectie van de Japanse aanvaller Yu Sato door de Quebec Remparts op plaats 24 overall baarde opzien. Daarmee werd de eerste in Japan geboren speler geselecteerd sinds het Verdun College-Français in 1993 Shin Larsson selecteerde.

De Canadian Hockey League (CHL) is het overkoepelend bestuursorgaan voor Major Junior Hockey, het topniveau van amateurhockey in Canada. Onder de paraplu van de CHL zit de Western Hockey League (WHL), de Ontario Hockey League (OHL) en de Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL), waarbij de OHL en WHL teams hebben in zowel Canada als de Verenigde Staten. Elke League speelt een regulier competitieseizoen en play-offs. Het jaarlijkse CHL-kampioenschap wordt bepaald door het Memorial Cup-toernooi dat in mei wordt gehouden.

Heb jij het Face-Off Magazine al besteld? Er zijn er nog 190 te bestellen ⇒ Wees er snel bij, OP IS OP!

Previous Niek en Pim van der Meulen naar UNIS Flyers Heerenveen
Next Riku Koskinen eerste import voor Antwerp Phantoms