ERA Renomar HYC speelt in Mechelen om Continental Cup


ERA Renomar HYC Continantal cup
Foto: Kurt Tops

De Continental Cup van de IIHF breidt uit met drie nieuwe ploegen. Komend seizoen zullen 20 teams uit 20 landen de strijd aangaan in dit toernooi. Een van de deelnemers is BeNe League kampioen ERA Renomar HYC dat in groep B zal instromen in het toernooi. Die fase van de Continental Cup zal van 20-22 september in Mechelen worden gespeeld. Referee Joep Leermakers was afgelopen editie één van de mannen in het zwart en wit die in actie kwam tijdens het finaleweekend in Belfast.

HYC IN GROEP B

De Herentalers gaan aantreden in groep B tegen KHL Zagreb (Kroatië), Txuri Urdin San Sebastian (Spanje) en Bat Yam Hockey (Isaël). Mochten de Belgen zich tot groepswinnaar kronen in dat weekend, dan zullen zij daarna in groep D uitkomen.

Afbeeldingsresultaat voor continental cup iihf belfast

OVERZICHT CONTINENTAL CUP

Groep A en B zullen van 20-22 september hun programma afwerken. In Istanbul zal Groep A gaan spelen, groep B dus in Mechelen

GROEP A
1 Crvena Zvezda Belgrade (Servië)
2 Irbis-Skate Sofia (Bulgarije)
3 Skautafelag Akureyrar (IJsland)
4 Zeytinburnu Istanbul (Turkije)

GROEP B
1 KHL Zagreb (Kroatië)
2 ERA Renomar HYC (België)
3 Txuri Urdin San Sebastian (Spanje)
4 Bat Yam Hockey (Israël)

Als deze groepen zijn afgerond, gaat het toernooi zijn tweede fase in. De winnaars van groep A en groep B stromen in bij groep C en groep D. Dit weekend zal plaatsvinden van 18-20 oktober; groep C in het Oekraïnse Brovary en groep D in het Italiaanse Ritten.

GROEP C
1 Mogo Riga (Letland)
2 HC Donbass (Oekraïne)
3 Corona Brasov (Roemenië)
4 Winnaar Groep A

GROEP D
1 Ritten Sport (Italië)
2 Ferencvarosi TC (Hongarije)
3 Olimpija Ljubljana (Slovenië)
4 Winnaar Groep B

De derde ronde van de Continental Cup zal van 15-17 november plaatsvinden met de groepen E en F in respectievelijk het Deense Vojens en het Poolse Krakow. Ook hier plaatsen de winnaars van de vorige fase voor de nieuwe ronde.

GROEP E
1 Nottingham Panthers (Engeland)
2 Amiens Gothiques (Frankrijk)
3 SonderjyskE Vojens (Denemarken)
4 Winnaar Groep C

GROEP F
1 Beibarys Atyrau (Kazachstan)
2 Neman Grodno (Wit-Rusland)
3 Cracovia Krakow (Polen)
4 Winnaar Groep D

FINALEWEEKEND

Afbeeldingsresultaat voor continental cup iihf belfast winner

De nummers één en twee van deze twee groepen zullen het finale weekend spelen van het toernooi. De locatie  daarvoor is nog niet bekend. Dat zal bij één van de deelnemende finalisten zijn. De datum is wel al bekend: 10-12 januari 2020. Afgelopen seizoen won Arlan Kokshetau uit Kazachstan na shootouts met 3-2 van Belfast Giants.

Previous NHL Draft Watch: Maak kennis met Hughes, Kakko en de andere toptalenten
Next NHL Draft Watch: Jouw handleiding voor de NHL Draft 2019