WK Division IIA: Spanje straft foutjes af tegen België


België WK Division IIA
Sam Verelst (Foto : Kurt Tops)

Opnieuw vroege achterstand voor België

Na de opsteker van formaat gisteren met de overtime-winst tegen Australië, waren we benieuwd naar de prestatie van vanmiddag tegen Spanje. De wedstrijd was amper goed en wel begonnnen of zwak uitverdedigen van België werd onmiddelijk afgestraft. 0-1 voor Spanje na niet eens drie minuten spelen. Team Belgium probeerde naar voren te schaatsen en dwong twee power plays af. Deze leverden enkele kansjes op maar tegenscoren lukte niet. Op het kwartier werd een blinde pass in het eigen verdedigingsvak het Belgisch team weer fataal: 0-2. De Rode Brigade raakte wel aan doelpogingen, maar de aansluitingstreffer aantekenen lukte niet.

De remonte ingezet

Wat na de dweilpauze, wel dadelijk lukte. Short Handed nog wel! Snelle uitbraak van Bryan Kolodziejczyk, die de mee op geschaatste Sam Verelst aanspeelt en die twijfelde niet. De aansluiting was een feit. Team Belgium probeerde de tegenstander vast te zetten, echt lukken, deed dat niet. De jongens versierden wel een drietak mooie kansen, maar de Amarillo’s deelden ook wel gepast speldeprikken uit. Alarm als België plots in een dubbele Penalty Kill raakt. De jongens om goalie Wouter Peeters gooien zich letterlijk voor elk schot en vermijden een grotere achterstand.

Gestreden maar niet beloond

Frank Neven (foto : Frank De Croock)

De derde periode was amper één minuut jong en Spanje kon, op Power Play, de stand op 1-3 knallen. Maar opgeven deden de troepen van Captain Jordan Paulus niet. Op aangeven van Frank Neven, kon Kolodziejczyk de achterstand terugbrengen. Het plezier was van erg korte duur. De eerste face-off na die treffer werd wel gewonnen, maar dom ingeleverd. De Spanjaarden straften dit onmiddellijk en efficiënt af. Team Belgium kwam 2-4 op achterstand en moesten dus weer vol aan de bak. De troepen van coaches Mike Kolodziejczyk en Jan Van Beveren streden voor wat ze waard waren. Twee power plays konden niet omgezet worden in een treffer en ook het eindoffensief werd door de Spanjaarden al bij al vlot afgeweerd. Geen comeback zoals tegen Australië voor de Leeuwen vandaag, terwijl Spanje de tweede driepunter noteerde.

Opladen voor tweeluik

foto : Frank De Croock

Morgen is er de traditionale rustdag en dan volgt het tweeluik tegen Kroatië en tegen gastland Servië. Elk punt is belangrijk en dus zal het zeker zaak zijn om eens op voorsprong te raken en niet steeds snel op achtervolgen aangewezen te zijn. Makkelijk geschreven, het doen zal de grote uitdaging zijn!

 

Previous Oskarshamn en Leksand promoveren naar de SHL, Frölunda doet goede zaken in halve finale
Next Rustdag Oranje: "Morgen is dé dag voor ons; we zijn dus extra scherp!"