Winst voor België na Australische thriller


België WK Division IIA
foto : Frank De Croock

Koude douche voor België

In de tweede minuut, wordt een slechte pass van België in het eigen verdedigingsvak opgevangen en genadeloos afgestraft door Josef Rezek. Minder dan negentig seconden later, een gelijkwaardige situatie, gelijkwaardig resultaat. Voormalige Tjech Rezek onderschept te makkelijk en zijn maatje (en voormalig US-burger) Robert Malloy verdubbelt de voorsprong voor Australië. België heeft het moeilijk. Op een mooie uitbraak op links van Stefaan Swennen na zijn er weinig echte kansen. Quasi halfweg van de openingsperiode zetten de Aussies een mooie aanval op. Tyler Kubara laat onze goalie Wouter Peeters geen kans en verhoogt de voorsprong naar 3-0.

De Belgische Coaching Staff neemt een Time-Out om de neuzen weer in de juiste richting te krijgen. En ja hoor; de Belgen gaan wat hoger spelen, wat korter op de man en veroveren stilaan het overwicht. Een bedrijvige Kristof Van Looy raakt echter niet niet door de Australische verdediging. We noteren een knap schot van Arne Van Espen vanaf de blauwe lijn, maar doelrijpe kansen komen er nauwelijks. Net voor de dweilpauze dwingen de Belgen wel hun eerste Power Play af, maar scoren lukt niet.

Team Belgium vecht terug

Sam Verelst (Foto : Kurt Tops)

Na een overbodige Penaly Kill overleefd te hebben, grijpen de Belgen het initiatief en drukken Australië achteruit. De checks worden afgemaakt en het zijn de Australiërs die tot twee maal toe in de fout gaan. Ideaal moment voor de jonge groep van coaches Mike Kolodziejczyk en Jan Van Beveren om de aansluitingstreffer te scoren. En ja hoor, Rookie Toon De Schepper fusilleert de ‘thuis’goalie. Nog geen minuut later zet Sam Verelst goed door en scoort de 3-2! Australië buigt maar breekt niet. Kansjes aan beide kanten, maar we gaan voor een tweede keer rusten met een achterstand. Nu is die al wel gereduceerd tot 3-2 .

Bordjes weer in evenwicht

Bryan Kolodziejczyk (foto: Frank De Croock)

In de slotperiode blijven de Rode Leeuwen goed opzitten. Via een snelle counter, opgezet door Bryan Kolodziejczyk, kan sterke Sam de verdiende gelijkmaker tegen de netten knallen! Beide teams gaan zwoegend op zoek naar de misschien wel winnende treffer. België dwingt nog twee mooie doelkansen af, maar scoren lukt net niet. De stand na de reguliere speeltijd blijft steken op 3-3. Over-Time en dus met drie tegen drie op zoek naar de winning goal.

Over Time winner via Rookie Crookie

Oliver De Croock (foto: Frank De Croock)

In die spectaculaire Over-Time wordt een mooie poging van Alec James afgeweerd. Kort daarop een mooie kans voor Ben Coolen. Dan twee kansen voor de Aussies maar het is Jordan Paulus die naar voren trekt en rookie Oliver De Croock aanspeelt die de winner voor Team Belgium tegen de netten dropt.

Wetende dat Oliver zijn bagage in de luchthavens verstrikt raakte en hij een half uurtje voor de match op zoek moest naar gebruikt materiaal. Ter plekke een paar schaatsen leende, wat pads, een broek en handschoenen bij “de verloren voorwerpen” samenraapte en een stick aangereikt kreeg, om toch te kunnen spelen; maakt deze thriller en winner eens zo mooi voor het Belgisch Team.

Mooie opener

Foto : Frank De Croock

Tegen de zilveren medaille van 2018 een Over-Time zege uit de brand slepen en dat na die snelle 3-0 achterstand is een dikke proficiat waard aan  het hele team! Mooie start van deze WK-campagne. We hopen op nog mooie momenten van dit team. De mix van routiniers en rookies heeft ons alvast één mooie verrassing gepresenteerd. Benieuwd wat nog komen gaat. De volgende uitdaging staat morgen om 13:oo al op de affiche met het treffen tegen Spanje. Van China wisten de Spanjaarden met 5-3 te winnen. Het wordt dus allesbehalve een makkie vanmiddag voor de Belgische Leeuwen.

Previous Oranje dames bij winst op Letland op drempel van wereldtitel in IB
Next Oranje dames op de rand van historische promotie naar Division IA