Oranje dames: “Even dealen met het tijdsverschil en dan gaan we er vol tegenaan”


Nederlands Dames team
Nederlands Dames team (Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off.nl)

De Oranje dames zijn gearriveerd in Peking. Na een reis van bijna elf uur, inclusief een kleine twee uur aan transport naar het hotel, gaat de ploeg van Joep Franke zich vanaf vandaag op Chinees grondgebied voorbereiden op het openingsduel met Zuid-Korea van komende zaterdag. Romy Brouwers en Michelle van Ooijen hebben een prima eerste indruk opgedaan.

VLUCHT EN TIJDSVERSCHIL

In Peking heeft Oranje te maken met een tijdsverschil van zes uur (later) ten opzichte van Nederland. “Het was een lange vlucht, maar voor ons gevoel ging het best snel. Het tijdsverschil is wel raar, want we kregen avondeten en een paar uurtjes later alweer ontbijt.” zegt Romy Brouwers. De eerste fase is altijd hectisch bij aankomst van een team voor een WK. “Vanaf het vliegveld zijn we gelijk doorgegaan naar de ijsbaan om onze spullen daar neer te zetten. Vanaf het stadion zijn we naar het hotel gegaan en hebben geluncht.” lepelt Michelle van Ooijen op.

van Ooijen en Brouwers Oranje Dames
van Ooijen en Brouwers op het WK U18 in Dumfries (Foto: Jenny Goessens)

“Nu zijn we aan het uitrusten en aan het bijkomen van de vlucht op onze hotelkamer, aangezien we door het tijdverschil bijna niet hebben kunnen slapen. Om 16.30 uur vertrekken we weer naar de ijsbaan voor de eerste training. Daarna gaan we dineren met het team en vroeg slapen, zodat we uitgerust zijn voor onze oefenwedstrijd morgen tegen Letland.” legt Brouwers het drukke programma van de eerste dag uit.

ONDER DE INDRUK

China is in voorbereiding op de Olympische Spelen en trekt als organiserend land natuurlijk alles uit de kast om een goede indruk te maken. Niet alleen op het gebied van spelers en speelsters waar ‘blikken vol van opengetrokken worden’ in China, maar ook de faciliteiten zelf moeten kloppen. Van Ooijen was onder de infruk. “De ijsbaan is mooi, erg modern, maar wel ontzettend groot. Het is daarom wel een beetje een doolhof aangezien het veel gangen heeft. We hebben ook een prima hotel en het eten is goed verzorgd.” aldus de defence van Red Eagles Den Bosch.

Michelle van Ooijen Nederland Dames
Van Ooijen in actie tegen Polen (Foto: Jenny Goessens)

Brouwers heeft in ieder geval heel veel zin om het WK te gaan spelen vanaf komende zaterdag, iets dat in de gehele ploeg leeft. “De sfeer in ons team is echt heel goed. We hebben het super gezellig met iedereen, maar weten waar we hier voor zijn; een zo goed mogelijk WK spelen met ons team. We gaan er met zijn allen vol tegenaan!”

Oranje opent zaterdag om 10:30 uur Nederlandse tijd het toernooi met de wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Artwork: Tom de Groot, Face-Off

 

Previous Tilburg Trappers met heerlijke clean sweep voorbij Selber Wölfe
Next België rondt voorbereiding af voor WK Division IIA toernooi in Belgrado