Tilburg Trappers met heerlijke clean sweep voorbij Selber Wölfe


Dinsdagavond stond de derde play-off wedstrijd tussen Tilburg Trappers en Selber Wölfe op het programma. De Tilburgers hadden daarvoor al twee wedstrijden gewonnen, waardoor ze nog één winst nodig hadden om door te gaan naar de halve finale. En die pakten die met volle overtuiging! De ploeg van Bo Subr boekte de derde winst met 6-3 en gaat daarmee door naar de halve finale van de Oberliga play-offs. Cindy Scheffers praat jullie bij over deze clean sweep.

Tilburg Trappers Selber Wölfe
Foto: Barend Hoogteijling (Face Off NL).

Trappers neemt revanche

Onder luid gejoel van de supporters werd de starting line-up van beide teams bekend gemaakt. Het werd duidelijk dat de Tilburgse supporters de wedstrijd van afgelopen zondag nog niet vergeten waren, waar het uit de hand liep. Ook bij de spelers was de frustratie te zien. De eerste speler mocht al in de tweede minuut naar de strafbank. Tijdens deze straf van Carl Zimmermann kreeg Ian McDonald een enorme kans om de puck in het net te krijgen. Hij schoot echter op de paal. Toch werd snel duidelijk dat ook in deze wedstrijd Tilburg de overhand had. De Wölfe probeerden van alles om wat terug te doen. Achter de ogen van de referees om werd over en weer getrokken en geduwd. Het was geen vriendelijke wedstrijd. Nardo Nagtzaam wist de puck in de achtste minuut langs goalie Niklas Deske te krijgen. Ook de 2-0 viel snel; in de twaalfe minuut wist Mickey Bastings te scoren. Onder leiding van McDonald kwam de ploeg uit Selb een aantal maal gevaarlijk uit het vak. Op assist van McDonald wist Landon Gare een minuut later de 2-1 op het scoreboard te zetten. Veel meer kon de uitploeg in de eerste periode niet doen, want Charles Graaskamp en Dominik Kolb werden in de 13e minuut naar de strafbank gestuurd, waardoor Tilburg vier minuten powerplay had. Goalie Deske keepte goed, maar Danny Stempher wist toch een powerplay goal te maken. Met een 3-1 voorsprong voor de Trappers gingen de teams de kleedkamers in.

Tilburg Trappers Selber Wölfe
Foto: Barend Hoogteijling (Face Off NL).

Doelpuntrijk

Zonder Kevin Bruijsten begonnen de Trappers aan het middenstuk. Broer Mitch Bruijsten wist al in de eerste minuut van de tweede periode de voorsprong voor Tilburg naar 4-1 te tillen. Dertien seconden later liet McDonald zien waarom hij de gevaarlijkste speler van Selber Wölfe is. De 4-2 stond in de 22e minuut op het scoreboard. Vier minuten na de Duitse treffer maakte Max Hermens er 5-2 van. In de eerste periode werden voornamelijk Wölfe spelers naar de strafbank gestuurd, in het middenstuk waren het uitsluitend Tilburgers die vanaf de zijkant mochten toekijken. Stempher werd op de strafbank afgelost door Ivy van den Heuvel in de 30e minuut. Nog geen minuut later kon Brock Montgomery hem gezelschap gaan houden. Hij moest voor vier minuten van het ijs af. Hier bleef het niet bij. Montgomery stond amper anderhalve minuut op het ijs, toen hij mocht vertrekken naar de kleedkamers voor kneeing. Wouter Sars zat de vijf minuten van deze game misconduct penalty uit op de strafbank. Ook Van den Heuvel mocht in het middenstuk nog plaatsnemen op de strafbank. Met deze stormvloed aan straffen voor de Tilburgers was het opvallend dat de Wölfe niet wisten te scoren. De Oberliga Nord Meister liet overduidelijk zien dat ze beschikten over een knap staaltje penalty killing. Goalie Ian Meierdres was daarbij superieur. Met een verschil van drie goals gingen de teams de laatste pauze in.

Tilburg Trappers Selber Wölfe
Foto: Barend Hoogteijling (Face Off NL).

De derde periode begon wat later, omdat er iemand van het publiek onwel werd. Namens Face-Off wensen wij diegene veel sterkte en een spoedig herstel toe.

Baas in eigen huis

De uitploeg zette in de laatste periode alles op alles om terug te komen in de wedstrijd. Het harde werk van de Wölfe werd beloond: de 5-3 viel in de 46e minuut door Dennis Schiener. Reno de Hondt ging in de 50e minuut naar het ijs door een overtreding van Kolb. Hij kreeg een penaltyschot, maar de afwerking was matig. Hermens wist in de 58e minuut zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. De score werd 6-3. Wederom dezelfde eindstand als de tweede wedstrijd tussen de teams. Goalie Meierdres werd de ‘man of the match‘ in een serie waarbij Tilburg de baas was.

Tilburg Trappers Selber Wölfe
Foto: Barend Hoogteijling (Face Off NL).

Door de sweep van Tilburg Trappers staan ze in de halve finale van de Oberliga play-offs. Tegenstander is Herner EV, dat verrassend de nummer één Peiting met 3-0 uitschakelde. Het was de tweede sweep van Herne in de play-offs, waarmee Trappers nu het hoogst geplaatste team is. Het eerste duel van de halve finale is vrijdag 12 april op Stappegoor

Na de wedstrijd spraken we met Wouter Sars.

Previous De kampioen, MVP van de finale, beste speler van het seizoen en het mooiste duel
Next Oranje dames: "Even dealen met het tijdsverschil en dan gaan we er vol tegenaan"