Tilburg Trappers wint voor de tweede keer overtuigend van Selber Wölfe


Vrijdagavond won Tilburg Trappers met 5-1 van Selber Wölfe (hier te lezen). Zondagavond werd de tweede play-off wedstrijd van deze ronde tussen de teams gespeeld. De Tilburgers wonnen met 3-6 aan de grensstreek van Duitsland met Tsjechië. Daardoor is de stand van de ‘best of five serie’ momenteel 2-0 voor de Trappers. Cindy Scheffers praat jullie bij.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Gelijke eerste periode

Al vrij snel keken de Tilburgers tegen een achterstand aan. De 34-jarige Ian David McDonald maakte in de vijfde minuut een shot-handed goal tijdens de straf van Charles Graaskamp. Toen Leon Kremer in de dertiende minuut naar de strafbank moest, kon Ryan Collier met behulp van de gebroeders Bruijsten de score weer gelijk maken. De score werd 1-1 in de veertiende minuut met deze powerplay goal. In de zeventiende minuut mochten zowel Jordy Verkiel als Gare Landon plaatsnemen op de strafbank, waardoor er een vier tegen vier situatie ontstond. Beide teams wisten echter niet meer te scoren in de eerste periode. Het ging gelijk op, zoals ook in de shot on goal verhouding te zien was: 10 tegen 12.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Meer puckbezit Tilburg

Aan het begin van het middenstuk kregen beide teams veel kansen. De puck bleef echter lang uit het net. Pas in de 33e minuut viel er weer een goal. De thuisploeg wist voor de tweede keer tijdens de wedstrijd op een voorsprong te komen, ditmaal met een goal van Dominik Kolb. De score bleef niet lang 2-1. Het Tilburgs dynamisch trio van de gebroeders Bruijsten en Collier zorgde opnieuw voor de gelijkmaker. Kevin Bruijsten scoorde in de 34e minuut de 2-2. Langzaamaan kreeg Tilburg steeds meer puckbezit. Dit was ook te zien in de shot on goal verhouding van het middenstuk: 6 tegen 11. Met weer een gelijke stand op het scoreboard gingen de teams de laatste pauze in.

Foto: Rainer van Raak.

Drie goals in 2 minuten

Deze keer was het de uitploeg die op voorsprong kwam. Captain Ivy van den Heuvel scoorde de 2-3 in de 49e minuut. Ian David McDonald wist snel daarna zijn tweede goal van de wedstrijd te maken. In de 51e minuut stond de stand alweer gelijk: 3-3. Negentien seconden later lag de puck wéér in het net. De Tilburgers kwamen nogmaals op voorspong. In de 51e minuut veranderde de score ook naar 3-4 door een goal van Brock Montgomery. Goalie Niklas Deske ging van het ijs. In de 59e minuut wist Tilburg daardoor het verschil eindelijk groter te maken dan één goal.

De 3-5 werd gescoord door Reno de Hondt, met hulp van Danny Stempher. Vanaf dit moment sloeg de sfeer in de Netzsch-Arena volledig om. Zowel Selber Wölfe spelers als supporters lieten duidelijk merken dat de frustratie hoog zat. De Tilburgers wisten net voor het einde van de wedstrijd ook een tweede empty-netter  te maken. Dit doelpunt werd door de Deutsche Eishockey Bund toegekend aan Nardo Nagtzaam. In de 60e minuut werd de stand dus 3-6. Dit riep agressiviteit op bij de thuisploeg. Het resulteerde in een massale vechtpartij, waarbij beide teams straffen kregen. Leon Kremer en Carl Zimmermann kregen in totaal veertien minuten, Achim Moosberger kreeg een match penalty. Jonne de Bonth, Tijn Jacobs en Wouter Sars kregen ook alle drie totaal veertien minuten.

Dinsdagavond vindt de derde play-off wedstrijd tussen Tilburg Trappers en Selber Wölfe plaats. Als Tilburg die wedstrijd weet te winnen, staan ze in de halve finale van de Oberliga play-offs.

Previous Geen goud voor Oranje leeuwen
Next Sprong weer healthy scratch, Anaheim Ducks uitgeschakeld voor playoffs