Sprong weer healthy scratch, Anaheim Ducks uitgeschakeld voor playoffs


In de voorlaatste week van het seizoen was Cor Machielsen op bezoek bij Daniel Sprong. De Nederlander speelde echter niet mee in Edmonton, maar was een healthy scratch. Daarnaast was het voor Anaheim ook een pijnlijke week, daar de ploeg definitief werd uitgeschakeld voor de playoffs.

Daniel Sprong
Daniel Sprong tijdens de morning skate in Edmonton (Foto: Cor Machielsen, Face-Off)

De Nederlander staat inmiddels ruim twee weken droog, ondanks een hoger aantal speelminuten. Voor zijn ‘scratch’ tegen de Oilers, kreeg Sprong tegen de LA Kings, Vancouver Canucks en Calgary Flames respectievelijk ruim 15, 13 en bijna 14 minuten. Dat leverde geen assists of goals op en na een -3 rating tegen de Flames, mocht de Nederlander weer plaatsnemen op de tribune.

Voor Sprong zit het jaar er dus bijna op. Tegen onze eigen Cor liet hij weten komende zomer vol in training te gaan voor het nieuwe seizoen – wat hem betreft- bij Anaheim.

Coach Bob Murray, die ook GM is van Anaheim, lijkt vooral aan het kijken te zijn hoe hij kan door selecteren. Daarom haalt de coach ook veel jong talent bij het team. Niemand is zeker van zijn plek op dit moment, behalve goalie John Gibson. Dat lijkt een zekerheidje. De Ducks sluiten het seizoen af met twee thuisduels; woensdag- op donderdagnacht tegen Calgary Flames en vrijdag- op zaterdagnacht tegen L.A. Kings. Daarna kan de zomer beginnen voor Sprong en zijn ploeggenoten.

Previous Tilburg Trappers wint voor de tweede keer overtuigend van Selber Wölfe
Next De kampioen, MVP van de finale, beste speler van het seizoen en het mooiste duel