België rondt voorbereiding af voor WK Division IIA toernooi in Belgrado


België WK

Het Belgische nationale team is in voorbereiding op het WK Division IIA in Servië. De Belgen, vorig jaar nog strijdend in Tilburg tegen Oranje dat promoveerde, gaan met een jonge ploeg de strijd aan. Reginald Delmarche stak zijn licht op en praat jullie bij over de verwachtingen.

OEFENDUEL IN LUIK

Het Belgische Team speelde zaterdagavond, in het kader van de voorbereiding naar het WK, een oefenwedstrijd. In het Luikse Mediacité werd tegen buur Luxemburg gespeeld. De erg verjongde Belgische selectie rond captain Jordan Paulus won deze match zoals verwacht.  Routiniers als Michael Distate, Frank Neven, Kristof Van Looy, Keanu Evers en Andy Kolodziejczik stuurden deze erg verjongde selectie goed aan op het ijs. Jonge kerels die in de BeNe League doorbreken zoals Alec James, Rino Dhondt, Stefaan Swennen, Cisse van der Weyde, Jente Wellens en Lukas Tambeur toonden flitsen van hun kunde tegen de Luxemburgers. De ruim 300 toeschouwers zagen een sterker België, dat zonder de snelheid op te moeten drijven, naar de winst snellen. De 5-2 zege deed deugd, maar het resultaat was bijzaak die avond.

Foto : Guy van der Stuyft

 

Sterk verjongde WK-selectie

Foto : Face-Off

Het Belgische WK-team was allesbehalve volledig tijdens deze WK-voorbereiding. Nu de BeNe League Finale beslist is, kunnen nog twee HYC jongens, Arne van Espen en Ben Coolen, de kern vervoegen. De selectie omvat ook enkele in het buitenland spelende jongens. Bryan Kolodziejczyk, al drie seizoenen sterk presterend in de Franse tweede divisie bij Tours, is de aanvalsleider. Ook de in de Oberliga vlot scorende Sam Verelst (Füchse Duisburg) zal deze groep de nodige maturiteit en slagkracht kunnen geven. Aangevuld wordt deze Belgische WK-delegatie door erg jonge twintigers. Zoals de in Noord-Amerika spelende Toon De Schepper (Coulee Region Chill), Mathias Balhan (Oshawa Riverkings) en Oliver De Croock (Minnesota Blue Ox). De in het Franse Bordeaux spelende Tanguy Auger, de in Tsjechië spelende Cédric Delmarche en de imposante goalie Wouter Peeters, nu opnieuw in de Finse competities actief, zullen ook hun eerste WK bij de Seniors afwerken.

Gisteravond trainde de pre-selectie een laatste keer op Belgisch grondgebied. Aansluitend werden de laatste knopen in zake de selectie doorgehakt door coach Mike Kolodziejczyk, bijgestaan door Jan Van Beveren. Aanstaande maandag stapt de selectie, onder leiding van team manager Guy van der Stuyft, dan het vliegtuig in naar Belgrado. Dinsdag en woensdag volgen al dadelijk de wedstrijden tegen respectievelijk Australië en Spanje. Met een groep waarvan de helft amper 20 jaar is, lijkt het lijfsbehoud verzekeren de grootste opdracht. Opdat België met deze jonge kern verder kan groeien, werkend aan de toekomst.

DIVISION II A

  1. Kroatië
  2. Australië
  3. Servië
  4. China
  5. België
  6. Spanje

 

Previous Oranje dames: "Even dealen met het tijdsverschil en dan gaan we er vol tegenaan"
Next Färjestad, Luleå, Frölunda en Djurgården door naar de halve finales