De kampioen, MVP van de finale, beste speler van het seizoen en het mooiste duel


ERA Renomar HYC is de winnaar van de BeNe League 2018/2019. De terechte kampioen in jouw ogen?

ERA Renomar HYC BeNe League
Foto: Kurt Tops

Jeroen: Absoluut, ik vind persoonlijk dat Herentals echt het beste gespeeld heeft. Voor zover ik wedstrijden van ze heb gezien, viel mij op dat zij altijd aanvallend denken. Ik vind wel dat Heerenveen het mede door de problemen met de ijshal, toch geweldig gedaan heeft dit seizoen.

Oscar:  Aan het begin van het seizoen had ik waarschijnlijk nog ‘nee’ gezegd, maar zo tijdens het BeNe-League seizoen heeft HYC zich ontpopt als de terechte winnaar. Herentals is een heel erg goed en sterk team waar de Nederlandse teams het tijdens de competitie moeilijk mee hadden. HYC is dus een terechte winnaar van de BeNe-League; dat heeft Herentals geweldig gedaan!

Tim: Ik heb de beslissende wedstrijd van de halve finale tussen Herentals en Eaters mogen zien op het Netepark en ik moet zeggen dat die al finale-waardig was. Wat mij betreft, zeker gezien de overtuigende overwinning in de serie op Heerenveen, meer dan terecht!

Reginald: Absoluut. Doorheen de competitie was het al erg goed, in de play-offs werd het indrukwekkend. Tegen Chiefs Leuven op kruissnelheid, tegen Microz Eaters op het scherpst van de snede. In de finale tegen Unis Flyers Heerenveen werd HYC als groep wedstrijd per wedstrijd fysiek sterker, mentaal sterker.

Previous Sprong weer healthy scratch, Anaheim Ducks uitgeschakeld voor playoffs
Next Tilburg Trappers met heerlijke clean sweep voorbij Selber Wölfe