Leuven biedt prima weerstand, maar kan favoriet Herentals niet afstoppen


Chiefs Leuven ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

Na de duidelijke -ietwat geflatteerde- winstcijfers, zaterdagavond in het eigen Netepark, was ERA Renomar HYC meer dan ooit favoriet om door te stoten naar de halve finales om het BeNe League kampioenschap. De aanwezige supporters zagen echter wel een meer dan flink opzittend Leuven Chiefs en het besef was er dat deze Chiefs in eigen huis alle kansen hadden om een derde speeldag af te kunnen dwingen.

BRILSTAND

De Leuvenaars, weliswaar zonder Michael Van Egdom en Quinten Franckx, hadden er duidelijk wel zijn in. Vanaf minuut één werd de tegenstander op afstand gehouden met goede forecheck en snelle uitbraken. Herentals, met Jordy Van Dyck weer in de opstelling, ving deze prikken goed op en speelde beheerst zijn wedstrijd. Scoren lukte, ondanks kansjes aan beide zijden, niet in de eerste periode.

Chiefs Leuven ERA Renomar HYC
Foto: Daniel Jalon

In het middenstuk zagen de talrijk opgekomen toeschouwers eenzelfde spelbeeld; beide teams verdedigden in blok en trachtten via de snelle omschakeling de openingstreffer af te dwingen. In de 25ste wedstrijdminuut werd de brilscore eindelijk van het scorebord geknald. Op aangeven van Niels Vroemans en Peter Bartek kon de handige Preston Shupe zijn HYC op voorsprong schieten. Leuven, onder impuls van captain Dean Thurura, bleef zijn gedisciplineerd spelconcept aanhouden, maar scoren lukte niet. Ondanks een power-play en diverse pogingen stond het aan de tweede dweilpauze nog 0-1 voor de gasten uit Herentals.

DISCIPLINE

HYC onderschatte de op de loer liggende Chiefs geen moment en wist gedisciplineerd de aanvalspogingen van de thuisploeg te neutraliseren. De jonge garde van coach Gil Paelinck bleef goed spelen en kansen creëren en pogingen afdwingen. Schoten van onder andere Rino Dhondt, Alec James en Basim Laeremans werden geweerd en defensief stond Leuven ook goed. Diep in de slotperiode konden de juniors van HYC de score eindelijk verdubbelen. Jacques De Ceuster, op aangeven van Ben Coolen en Brent Bogaerts, kon thuisgoalie Ryan Malinowski eindelijk voor een tweede keer vloeren en zo de zege voor HYC veilig stellen.

Chiefs Leuven ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

Het slotoffensief van Leuven bleek niet effectief genoeg en zo kan de rood-witte brigade, zonder derde wedstrijd, zich nu voorbereiden op de halve finales in deze play-offs. HYC-coach Jeffrey Van Iersel kan dinsdagavond de tegenstander in deze halve finale gaan scouten op Glanerbrook, in het derde duel tussen Microz Eaters Geleen en AHOUD Devils Nijmegen.

 

 

Previous Miraculeuze ontsnapping Geleen bij Nijmegen; derde duel nodig
Next Luik Bulldogs schakelt titelverdediger Den Haag uit in twee duels