Miraculeuze ontsnapping Geleen bij Nijmegen; derde duel nodig


Microz Eaters Geleen AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Gisteren werd het tweede duel afgewerkt tussen Nijmegen en Geleen. AHOUD had het eerste duel op vrijdag gewonnen in Limburg en kon de serie op eigen ijs afmaken. Het werd een gedenkwaardige middag in het Triavium, met een wedstrijd waar nog lang over nagepraat zal worden.

FELLE START

In de openingsfase gingen de Limburgers fel van start, want de gasten uit Geleen waren de wedstrijd van afgelopen vrijdagavond nog niet vergeten. AHOUD Devils nam het initiatief over en bepaalde het tempo van de wedstrijd. Nick de Jong zette de eerste goal op het scorebord en werkte de 1-0 achter goalie Rowan Delil. Veel strijd, veel kansen, maar treffers vielen er niet direct te noteren. Wel aardig wat duw- en trekwerk over en weer. Halverwege de periode was het wederom Nick de Jong, die de 2-0 binnenschoot voor de thuisploeg. Een fout van Ahoud goalie Deniz Mollen, die de verkeerde hoek van zijn goal koos, leidde de 2-1 in. Yan Turcotte wist de 2-1 op het scorebord te zetten voor de gasten uit Geleen, waarmee beide teams de kleedkamers gingen opzoeken.

Microz Eaters Geleen AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

JACHT NAAR DE GELIJKMAKER

Bij de start van de tweede periode ging Eaters op jacht naar de gelijkmaker, maar de Limburgers hadden zich de start van het middenstuk waarschijnlijk anders voorgesteld. Levi Houkes maakte al vrij snel een goal, voor een 3-1 tussenstand. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Het zou tot de 30e minuut duren voordat Marcel Kars de 4-1 maakte voor de thuisploeg. Eaters kwam nog terug in het duel, want in de laatste vijf minuten tot de pauze wisten Matt Beer en Lars van Sloun allebei een goal te scoren. Slordige verdedigingsfouten van Nijmegen stonden aan de basis van de goals, waardoor het ‘ineens’ 4-3 stond.

WAANZINNIGE SLOTFASE

Ook in deze laatste periode was er opnieuw volop strijd te zien en opnieuw kregen beide teams volop kansen, met aardig wat schoten op de beide goals. Halverwege de periode leek Jeffrey Melissant de wedstrijd in Nijmeegs voordeel te beslissen, door de 5-3 in het net te deponeren. Daarmee dacht thuispubliek dat de wedstrijd was gewonnen, maar de Limburgers gaven zich nog niet gewonnen. Er volgde een Houdini act, waarover nog lang nagepraat zal worden.

Microz Eaters Geleen AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Met minder dan drie minuten op de klok werd het pas echt spannend toen Nick Verschuren de 5-4 binnen schoot achter Deniz Mollen. Andy Tenbult haalde zijn goalie van het ijs, om de jacht op de gelijkmaker te openen; en die kwam er 40 tellen later via Vadim Gyesbreghs. Alsof dat nog niet genoeg was volgde 20 seconden na de gelijkmaker de eerste voorsprong voor Geleen via Tom Marx en niemand in het Triavium geloofde de ogen. Nu moest Nijmegen in de achtervolging en haalde Alexander Jacobs zijn goalie van het ijs. AHOUD vond het net niet en Jord Smit zette met een empty netter de 5-7 eindstand op het bord.

Na deze fantastische play-off wedstrijd waar alles in zat, mogen de ploegen dinsdag uit gaan maken wie de tegenstander wordt van Herentals in de halve finale. Het duel zal op Glanerbrook gespeeld worden.

Previous San Jose nu koploper, Arizona richting de play-offs?
Next Leuven biedt prima weerstand, maar kan favoriet Herentals niet afstoppen