San Jose nu koploper, Arizona richting de play-offs?


Face-Off IJshockey NHL

Na de terugval van de Calgary Flames hebben de San Jose Sharks nu de koppositie in de Pacific Divisie over genomen. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date van het wel en wee in de Pacific.

Marc-Andre Fleury nu op de achtste plaats qua aantal overwinningen

Photo by Jeff Vinnick/NHLI

Marc-Andre Fleury staat inmiddels op 438 overwinningen en heeft de achtste plaats over genomen van Jacques Plante. En gezien het feit dat nummer drie 485 overwinningen heeft zie ik Fleury nog wel flink stijgen. Brandon Sutter van de Canucks is uitgeschakeld met een hernia en zal spoedig geopereerd gaan worden.

Power Ranking Pacific Divisie

Photo by Brandon Magnus/NHLI

1 (5). San Jose Sharks (90 punten, 41-19-8, L10: 7-2-1, W4)

Een uitstekende week van de Sharks met drie thuisoverwinningen tegen de Blackhawks (5-2), Canadiens (5-2) en Blues (3-2OT) en door de slechte week van de Flames staan de Sharks nu bovenaan in de Pacific divisie.


2 (8). Anaheim Ducks (63 punten, 27-33-9, L10: 4-6-0, W1)
Ook een prima week hadden de Ducks, met een overwinning tegen de Avalanche (2-1), een dure nederlaag tegen de Blues waar je een dikke minuut voor tijd nog 4-3 voor staat, de Coyotes kregen een thuisnederlaag met 3-1 te verwerken en een zeer ruime overwinning tegen de Canadiens (8-2). Zeventien goals in vier wedstrijden, met weer eens een goal en speelminuten voor Daniel Sprong. Carey Price had weinig te vertellen als je met 2-8 verliest, maar moest toch even Sprong op de hak nemen.

3 (3). Vegas Golden Knights (81 punten, 38-26-5, L10: 7-2-1, W6)

Vegas komt weer een beetje in de vorm die ze vorig jaar hadden en we weten allemaal waar dat toe leidde. Tegen de Canucks pakte men een 3-0 overwinning met weer een shutout voor Marc-Andre Fleury. Een nipte maar zeer effectieve overwinning op de Flames (2-1) en  wederom tegen de Canucks werd het dit keer 6-2. Mark Stone die net een contract had getekend voor acht jaar en 76 miljoen dollar scoorde zijn eerste goal voor de Knights.

4 (4). Edmonton Oilers (67 punten, 30-31-7, L10: 6-2-2, L1)

Een redelijke week voor de Oilers. Na een 1-3 achterstand tegen de Sabres scoorde men in vier minuten drie goals en zo werd de wedstrijd alsnog gewonnen met 4-3. Mede dankzij een sterk keepende Mikko Koskinnen. Tegen de Canucks werd nipt met 3-2 gewonnen na een 3-0 voorsprong ging het bijna nog mis, maar wederom was het Koskinnen die de overwinning uit het vuur sleepte. Tegen de Maple Leafs kon men het niet bolwerken na een 0-3 achterstand scoorde men in de laatste anderhalve minuut twee keer maar verder kwam men niet en ziet het ernaar uit dat wederom de play-offs niet gehaald zullen gaan worden door Connor McDavid en consorten. De nieuwe general manager gaat een zware zomer tegemoet om er een play-off waardig team van te kunnen maken. Al duurde het bij Mario Lemeux (Pittsburgh) ook zes jaar voordat er pas geoogst kon worden.

5 (1). Arizona Coyotes (73 punten, 34-29-5, L10: 8-2-0, W2)

De Coyotes zetten de strijd om de wild card voort en ze staan er op dit moment uitstekend voor. Begon de week met een nederlaag tegen de Ducks (1-3), daarna werd er gewonnen met een shutout voor Darcy Kuemper van de Flames (2-0) en tegen de Kings werd het 4-2 waarmee Arizona nu een punt achter staat op de Wild met een wedstrijd minder gespeeld. Fictief hebben ze nu dus een wild card te pakken.

6 (7). Vancouver Canucks (65 punten, 28-32-9, L10: 2-6-2, L2)

Matige week voor de Canucks, begonnen met een shutout nederlaag tegen de Knights (0-3), werd er via overtime de Leafs verslagen met 3-2 na een 0-2 achterstand na twee periodes. Matchwinner werd daar Alexander Edler met de overtime winner. Een dag later werd het weer een verlies dit keer met 3-2 tegen de Oilers, en de week werd afgesloten met een ruime nederlaag wederom tegen de Knights (2-6).

7 (2). Calgary Flames (89 punten, 41-20-7, L10: 6-4-0, L4)

Het was dit seizoen nog niet gebeurd maar de Flames kregen vier nederlagen op rij te verwerken waarvan drie in de afgelopen week. Tegen de Leafs werd het 2-6. Op bezoek bij de Knights werd nipt verloren met 1-2 en Arizona (0-2) bleek ook een maatje te groot. Gaan de Flames hun vorm verspelen aan het eind van het seizoen?

8 (6). Los Angeles Kings (56 punten, 24-36-8, L10: 1-7-2, L3)

Met de Kings wil het nog steeds maar niet lukken, na een goede wedstrijd volgden weer enkele nederlagen. De Canadiens kwamen op bezoek en die namen de twee punten mee. (1-3). Tegen de blues kreeg men een shutout tegen en werd het 0-4 en op bezoek bij de Coyotes kreeg men wederom een nederlaag te verwerken (2-4). Enige positieve deze week was de eerste wedstrijd gevolgd door de eerste goal voor Carl Grundstrom.

Three stars of the week

photo: Bruce Bennett

1. Troy Terry, Anaheim Ducks

Gezien de scoringsdrift van de Ducks is het niet verrassend dat er Ducks in de top drie staan. Rookie Troy Terry scoorde er twee en gaf vijf assists.

2. Jakob Silfverberg, Anaheim Ducks

Ook Jakob Silfverberg deed het goed, wel met een assist minder dan Terry. Dus zes punten.

3. Connor McDavid, Edmonton Oilers

Ondanks dat zijn scoringsdrift is overgenomen door Leon Draisatl gaf Connor McDavid zes assists af waaruit gescoord werd. Van de zes waren het er vijf waarvan hij de beslissende pass gaf.

Previous UNIS Flyers naar halve finales na moeizame zege bij Zoetermeer Panters
Next Miraculeuze ontsnapping Geleen bij Nijmegen; derde duel nodig