Herentals finalist na zege op Geleen; pure reclame voor het ijshockey


ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen
Foto: Kurt Tops

De finale om de titel in de BeNe League gaat tussen UNIS Flyers Heerenveen en ERA Renomar HYC. De Belgen versloegen gisteren de Eaters uit Geleen met 6-4 in het beslissende derde duel. Opnieuw legden beide teams een sensationeel duel op de ijsvloer. De grote winnaar? Alles en iedereen die van ijshockey houdt.

SPANNING

Op een sfeervol Netepark begonnen beide ploegen lekker aan het duel; hard en fair ijshockey, goede combinaties en prima saves van beide doelmannen zorgden ervoor dat er pas na een kwartier een eerste treffer viel te noteren. Het was er één van grote schoonheid; een mooie combinatie tussen Mitch Morgan, Ben Coolen en Preston Shupe werd door laatst genoemde binnengewerkt. Daarna zette Herentals de toon door met twee goals afstand te nemen van de bezoekers. Yente Franssen prikte binnen uit een scrimmage en Ben Vercammen schoot knap raak nadat hij de puck onderschepte. Met een (geflatteerde) 3-0 ruststand werden de kleedmakers opgezocht.

ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen
Foto: Kurt Tops

COMEBACK

Eaters speelde opnieuw een goed duel en werd daar na een minuut in het middenstuk voor beloond. De Limburgers openden met een power play en zetten Herentals met de rug tegen de muur. Lars van Sloun kon een rebound achter Kevin Van Looveren werken na een hard schot van Vadim Gyesbreghs. Het spel bleef op en neer golven en het was wachten op meer treffers. Na dik negen minuten lag de tweede treffer van Geleen in de touwen. De Kempense goalie werd gehinderd, nadat een speler van Eaters ten val werd gebracht; Tom Marx werkte evenwel binnen. Overleg tussen de arbiters en aanvoerders veranderden niets aan het oordeel: 3-2 na een half uur spelen.

ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen
Foto: Kurt Tops

Puckverlies deed de bezoekers de das om bij de vierde treffer. Coolen en Mitch Morgan kregen Preston Shupe aan de puck en die werkte geraffineerd af. Nog was het niet gedaan, want opnieuw werd het verschil weer één treffer. Lars van Sloun onderschepte de puck, kwam aan de linkerkant op en vond Mitch Koumans voor het doel. Twee Limburgse straffen achter elkaar zorgden voor een 5-on-3 en dat is een kolfje naar de hand van Herentals. Zoals wel vaker was Kyle Brothers het eindstation tijdens een man meer situatie. Met 5-3 gingen de teams naar binnen.

SPANNING

Ook het slotstuk stond bol van de spanning; Geleen ging op jacht naar de aansluiting, Herentals op zoek naar de genadeklap. Die kwamen beiden heel lang niet op het scorebord. Vier minuten voor tijd moest HYC een penalty slikken, waarin Nick Verschuren succes had voor de 5-4. Met iets minder dan drie minuten op de klok werd het ‘alles of niets’. Rowan Delil werd van het ijs gehaald voor een extra aanvaller. De druk was groot, maar het net werd niet gevonden. 20 tellen voor het einde viel de beslissing via een empty netter van Vincent Morgan, die daarmee het lot bezegelde voor Eaters.

ERA Renomar HYC Microz Eaters Geleen
Foto: Kurt Tops

Daarmee kwam een einde aan een fantastische serie, die pure reclame was voor het ijshockey. Twee teams die elkaar met hart en ziel bestreden, prachtige wedstrijden op het ijs legden en waar niemand op voorhand een winnaar durfde aan te wijzen. Vrijdag gaat de finale voor Herentals van start met het eerste duel tegen Heerenveen.

Previous Tilburg Trappers wint overtuigend van Lindau Islanders
Next Tampa en Buffalo naar Stockholm in november voor dubbele confrontatie