Tampa en Buffalo naar Stockholm in november voor dubbele confrontatie


Foto: NHL.com

De deelnemers aan de NHL Global Series zijn bekend. Nadat eerder al werd aangekondigd dat de Flyers en Blackhawks het in Praag het seizoen tegen elkaar openen, is nu bekend geworden dat de Buffalo Sabres en Tampa Bay Lightning naar Stockholm komen op 8 en 9 november.

Daarmee breekt de NHL met de traditie dat er alleen maar laagvliegers naar Europa worden gestuurd. Tampa is immers veruit de beste ploeg tot nu toe dit seizoen in de NHL. Met nog een handjevol wedstrijden te gaan is de ploeg van Jon Cooper al zeker van de Presidents’ Trophy. Ook wordt er voor het eerst een wedstrijd gespeeld tussen twee ploegen uit dezelfde divisie.

Met Rasmus Dahlin en Victor Hedman komen er twee flinke Zweedse toppers naar Stockholm. In 2017 werd er al een dubbele wedstrijd gespeeld tussen Ottawa Senators (destijds nog van Erik Karlsson) en Colorado Avalanche (Gabriel Landeskog) in Stockholm.

De wedstrijden vinden plaats om 20.00 uur op 8 november en 19.00 uur op 9 november.

Oefenwedstrijden in Berlijn, Laussanne

Ook is bekend geworden waar de oefenwedstrijden voor Chicago en Philadelphia plaatsvinden. De Blackhawks komen op 29 september naar Berlijn om tegen Eisbären Berlin te spelen. De Flyers zullen op 30 september in Zwitserland tegen Laussanne SC in actie komen.

De kaartverkoop voor de wedstrijden in Zweden start op 27 maart op http://www.livenation.se/. Voor kaarten voor de wedstrijd in Praag kun je op dezelfde datum terecht op https://www.ticketportal.cz.

Previous Herentals finalist na zege op Geleen; pure reclame voor het ijshockey
Next 4-on-4: Domper Tilburg en Nijmegen, meer minuten Sprong en wie verslaat Tampa Bay?