Tilburg Trappers wint overtuigend van Lindau Islanders


Tilburg Trappers speelde voor de derde keer in deze play-off ronde tegen EV Lindau Islanders. Beide teams hadden al één wedstrijd gewonnen. Tilburg moest het doen zonder Nardo Nagtzaam, afwezig in verband met ziekte, Jonne de Bonth en Nick de Ruijter. De Tilburgers wonnen uiteindelijk met 6-1. Daardoor staat de stand 2-1 in de ‘best of five serie’. Cindy Scheffers praat jullie bij over de wedstrijd.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

DOMINANT

Met exact 42 seconden op de teller werd er al gescoord. Goalie David Zabolotny leek volledig verrast te zijn door een schot van Ryan Collier. In de vierde minuut kreeg Lindau een benchminor voor too many players on the ice. Er volgden tal van shots on goal in de Tilburgse powerplay, maar het mocht niet baten. Ook in volgende powerplays kwam de puck niet in het net. De 2-0 werd uiteindelijk in de 10e minuut gemaakt door Danny Stempher. Direct daarna stelde de Islanders een nodige time-out in. Ook de Islanders kregen verschillende powerplays, maar ze konden daar geen gebruik van maken. Fredrik Widén en Brock Montgomery kregen strafminuten voor een opstootje in de 17e minuut.  Het werd duidelijk dat beide teams hard vochten voor de overwinning, een beetje te letterlijk. Net zoals in de eerste twee periodes van de eerste thuiswedstijd van deze play-off ronde domineerde Tilburg op het ijs. De shot-on-goal verhouding kwam op 15 tegen 3 na de eerste periode. Met de 2-0 op het scoreboard zochten de teams de thee op.
Foto: Arie Leeuwesteijn.

FRUSTRATIES

De frustratie zat er bij beide teams dik in, omdat de teams alles gaven om te winnen. In de 28e minuut was het weer raak. Boet van Gestel, Viktor Lennartsson en (opnieuw) Fredrik Widén kregen strafminuten. Het leek erop dat Lindau het fysieke spel van Tilburg niet gewend was. Die ploeg had immers de minste strafminuten in de Oberliga Süd. Dat zou moeilijk te geloven zijn als er enkel gekeken zou worden naar deze wedstrijd. Kilian van Gorp ging in het middenstuk strompelend van het ijs af, naar de kleedkamers. Het leek erop dat hij een blessure had opgelopen door een botsing met een Islander. Goalie David Zabolotny hield redelijk vaak de puck uit het net, wat voor veel frustratie zorgde bij het thuisfront. Daardoor viel de 3-0 voor Tilburg pas in de 36e minuut door een powerplaygoal van Alexei Loginov. Ook de 4-0 viel kort daarna. In de 38e minuut scoorde Mickey Bastings. De shot-on-goal verhouding was ondertussen uitgelopen naar 34 tegen 10. Tilburg domineerde ook duidelijk in het middenstuk. Met een flinke voorsprong voor de thuisploeg gingen de teams voor de laatste keer de kleedkamers in.
Foto: Arie Leeuwesteijn.

VERSCHIL

De verdediging van Lindau werd hard aan het werk gezet in de wedstrijd. De Islanders leken niet opgewassen te zijn tegen de Trappers. Ook in de derde periode werden weer de bokskunsten op het ijs vertoond. Ditmaal kregen Jordy Verkiel en David Farny strafminuten. Hierdoor kreeg de uitploeg powerplay. Tijdens deze powerplay voor Lindau, was het verrassend de thuisploeg die scoorde. De 5-0 werd op het scoreboard gezet door een short-handed goal van Danny Stempher in de 53e minuut. Christopher Stanley scoorde niet veel later wel de 5-1 in de 55e minuut. Dat was de eerste en laatste goal in de wedstrijd voor Lindau. Net voor het einde van de wedstrijd was het weer raak voor Tilburg. De 6-1 werd gescoord door Brock Montgomery in de 58e minuut. De wedstrijd resulteerde in een aanzienlijk verschil in de shot-on-goal verhouding, namelijk 50 tegen 15. De eindstand werd 6-1. Daarmee staat de stand in deze play-off ronde op 2-1 voor Tilburg. Aankomende vrijdag spelen de teams de vierde play-off wedstrijd in Lindau.

Interviews

Na de wedstrijd spraken we met (man of the match) Ryan Collier, Delaney Hessels en Fredrik Widén. De interviews zijn hieronder te zien.
Ryan Collier

Delaney Hessels

Frederik Widén

Previous Kris Versteeg: 'Zou een eer zijn om voor Nederland uit te komen'
Next Herentals finalist na zege op Geleen; pure reclame voor het ijshockey