De kampioen, MVP van de finale, beste speler van het seizoen en het mooiste duel


Wat was het mooiste duel dit BeNe League seizoen waar jij bij aanwezig bent geweest? En waarom?

Microz Eaters Geleen ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

Tim: Zoals eerder gezegd was de zege van HYC op Eaters finalewaardig. Waar ik echter ook van heb genoten is de nederlaag die Herentals leed op bezoek bij Amsterdam Tigers. Een totaal onverwachte uitslag, met een sfeer zoals we die in Amsterdam niet gewend zijn. Als volger van de Tigers was dat voor mij ook een fantastisch duel om mee te maken.

Oscar:  Voor mij was dat de bekerfinale tussen  Den Haag en Nijmegen. Waar Nijmegen weer de eerste prijs pakte, voor de eerste dubbel in 20 jaar. Zoveel strijd tussen teams is altijd geweldig om te zien. Als Nijmegen watcher voor Face-Off is het altijd leuk om goed ijshockey te zien, ook tijdens ‘uit finale’ ijshockey wedstrijden.

CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Reginald: Ongetwijfeld de halve finalestrijd tussen Eaters en HYC; zowel de wedstrijd in Geleen als de matchen in Herentals waren van een -in de BeNe League- ongekende intensiteit. Drie wedstrijden lang, waarvan twee met overtime, tussen twee zo energierijke teams met tactische moves en individuele acties. Top!

Jeroen: Ondanks de nederlaag van Heerenveen, was de derde wedstrijd afgelopen woensdag een duel waar alles in zat. Beide teams die vol op de aanval inzetten, daardoor ook foutjes aan beide kanten. Geweldige penalty-shot goal van Vincent Morgan, grote achterstand die door de Flyers bijna in de tweede periode goed werd gemaakt. Van Looveren die een aantal spectaculaire reddingen had. En bovendien het wederzijds respect voor elkaar, géén nasty overtredingen en gezeur. Ik kijk uit naar volgend seizoen!!

Previous Sprong weer healthy scratch, Anaheim Ducks uitgeschakeld voor playoffs
Next Tilburg Trappers met heerlijke clean sweep voorbij Selber Wölfe