Den Haag klopt Geleen op Glanerbrook in heerlijke halve finale


Microz Eaters Geleen CAIROX HIJS Hokij
Foto: Lex Eckhardt

Geleen en Den Haag trakteerden de toeschouwers op Glanerbrook op een onvervalst heerlijk ijshockeyduel. De regerend landskampioen won, opnieuw, in de halve finale van Geleen en mag woensdag de titel gaan verdedigen in Tilburg.

KNOTSGEKKE OPENING

Het publiek stond en zat net op de plaatsen of het duel ontbrandde volledig. Dat lag niet direct aan het goede spel van beide partijen; het verdedigen zag er niet altijd even goed uit. HIJS kwam als eerste op het scorebord in de vierde minuut toen Alan van Bentem een rebound binnenwerkte. Tot vreugde van het Eaters publiek liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten, toen Lukasz Bartak raak knalde. Kort daarop volgde de 2-1 voorsprong toen Matt Beer de trekker overhaalde voor de Limburgers. Maar ook die voorsprong verdampte als sneeuw voor de zon; 40 tellen latrr dook Raymond van der Schuit alleen op voor goalie Delil; de aanvaller maakte geen fout en prikte raak. 2-2 op het scorebord, zeven minuten gespeeld.

Microz Eaters Geleen CAIROX HIJS Hokij
Foto: Lex Eckhardt

Wie dacht dat het niet gekker kon, zat goed mis. Amper drie minuten later stond het 2-4 voor Den Haag. Opnieuw van Bentem was alert bij een rebound en niet veel later strafte Oliver Pataky -shorthanded- matig opbouwen van Geleen af. Na tien minuten waren er al zes goals op de sheet genoteerd; dat heet simpel gezegd ‘waar voor je geld krijgen’. 

EVENWICHT

Waar Den Haag de eerste periode de bovenliggende partij was, kwam het duel meer in evenwicht in het middenstuk. De Limburgers mochten op basis van het spel aanspraak maken op de derde treffer, maar die viel niet. Aan de andere kant kreeg ook HIJS een paar prima mogelijkheden, maar ook de bezoekers konden het net niet laten bollen. Saai was het allerminst, maar gescoord werd er niet richting de derde periode.

Microz Eaters Geleen CAIROX HIJS Hokij
Foto: Lex Eckhardt

Vroeg in het slotstuk leek Joey Oosterveld in overtal de nekslag uit te delen aan Eaters; hij werd, na een puike combinatie, vrijgespeeld en prikte de 2-5 binnen. Geleen gaf niet op en zette aan; Den Haag moest terug om de aanvalsgolven af te stoppen. Nick Verschuren bracht Eaters op een achterstand van twee en niet veel later bracht de tweede treffer van Beer de thuisploeg op één goal. Geleen gaf nog één maal vol gas, maar moest behoedzaam zijn voor de tegentreffer. Het slotoffensief leverde geen treffers meer op en daarmee verschafte HIJS zich dit seizoen voor de tweede maal een ticket voor de finale. Het mag het woensdag op Stappegoor op gaan nemen tegen AHOUD Devils Nijmegen, een re-match van de bekerfinale van dit jaar.

Previous Nijmegen finalist Final Four na verdiende zege bij Heerenveen
Next Luik Bulldogs weet dat het op zijn tellen moet passen tegen Chiefs Leuven