Team Belgium U20 sluit WK in Zagreb af in schoonheid en overtreft Mexico met 7-2

Foto : Thijs de Witte

Maandag 21 januari speelden de Belgen hun laatste wedstrijd van het WK U20 in Zagreb. Tegenstander was Mexico, nog steeds op zoek naar de eerste winstcijfers, terwijl Team Belgium met een tweede overwinning toch het toernooi mooi zou kunnen afsluiten.

Vooral de eerste periode kende veel actie. De Belgen openden de score via Akke Klijsen die de puck bij de Mexicanen binnenknalt op assist van Lowie Cuylaerts. Echter, een vijftal minuten later zet Enrique Urbano de gelijkmaker op het scorebord en nog geen twee minuten later zorgt Luis Cruz ervoor dat Team Mexico op voorsprong komt. Net voor het einde van de eerste periode kan Jacques De Ceuster via een assist van Ben Coolen de gelijkmaker in de netten tikken. Het wordt opnieuw een thriller.

Na de tweede periode blijft de score ongewijzigd. Beide teams leggen de druk op elkaar hoog, maar elke doelkans wordt verijdeld.

In de derde periode laten de Belgen hun suprematie blijken. Vanaf de vijftigste minuut breekt alle hel los. Tanguy Auger scoort het derde doelpunt voor de Belgen tijdens een powerplay. Amper een minuut later zet Ben Coolen de 4-2 op het scorebord. Vier minuten later doet Jacques De Ceuster er nog een schepje bovenop met nummer vijf. De Mexicaanse coach wisselt zijn goalie, maar tevergeefs, want met nog iets meer dan twee minuten op de klok scoort Alec James nummer zes. Een minuut later doet Jacques De Ceuster dat nog eens over en het wordt 7-2, meteen ook de eindscore (2-2, 0-0, 5-0).

Previous Anaheim Ducks breekt losing streak, Sprong eist hoofdrol op tegen Devils