Mannheim en München lopen verder uit op achtervolgers


Face-Off IJshockey DEL

Aftellen naar de play-offs, speelronde 41, de achtervolgers Düsseldorf en Köln verliezen en Bremerhaven pakt een puntje via een verlies na shootouts, terwijl München en Mannheim wonnen. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Düsseldorfer EG – Schwenninger Wild Wings 3-4 OT

De derde nederlaag op rij voor de mannen uit Düsseldorf. Wel via overtime dus dat levert in ieder geval een puntje op. Het was ook nog tegen de nummer laatst, de Wild Wings. Binnen een minuut was het Marcel Kurth die de gasten op voorsprong bracht. Pas aan het begin van de tweede periode bracht Jeadon Descheneau de clubs op gelijke hoogte. Twintig seconden later pakten de Wings weer de voorsprong via  Richard Bukarts. Een powerplay goal van Philip Gogulla zorgde voor de 2-2 maar nog voordat de laatste break werd ingezet was het Mirko Höfflin die de Wild Wings weer op voorsprong bracht. Vijf minuten voor tijd was het Ken-Andre Olimb met de 3-3. In overtime was het wederom Höfflin die het extra puntje mee nam uit Düsseldorf.

Grizzlys Wolfsburg – Eisbären Berlin 3-2

Na de eerste 20 minuten stonden de gasten op een 1-2 voorsprong door goals van Maximilian Adam en Micki Dupont voor Berlijn en Petr Pohl voor Wolfsburg. In de laatste periode werd het gelijk door Marius Möchel en Spencer Machacek scoorde in de laatste minuut de game winning goal voor de thuisclub.

Adler Mannheim – Iserlohn Roosters 4-3

De koploper had het lastig tegen de Roosters, maar na zestig minuten bleven de drie punten in eigen huis. In de eerste periode scoorden Chad Kolarik via de powerplay en Anthony Camara zodat de stand 1-1 was. Garrett Festerling en Joonas Lehtivuori zetten Adler snel op 3-1. Vlak voor het einde van de tweede periode scoorde Jonathan Matsumoto via de powerplay de aansluitingstreffer. Matthias Plachta bracht het verschil weer op twee. De aansluitingstreffer met de tweede van Camara was veel te laat om het nog spannend te maken in Mannheim.

ERC Ingolstadt – Kölner Haie 3-2

Na deze nederlaag werd Haie trainer Peter Draisatl kaltgestelt, en zijn taken werden overgenomen tot aan het eind van het seizoen door Dan Lacroix. Na twintig minuten stond het 2-0 door goals van Benedikt Kohl en Sean Sullivan. Twee goals binnen een minuut in de tweede periode door Austin Madaisky en Fabio Pfohl bracht de stand weer op 2-2. De game winning goal werd gemaakt in de 52e minuut door David Elsner.

Straubing Tigers – EHC Red Bull München 5-6

Een doelpuntrijke wedstrijd waarin München het verschil maakte in de tweede periode. Aan het eind van de tweede periode was de stand 2-4. In de laatste periode werd er nog vijf keer gescoord. Jeremy Williams, Stefan Loibl en Kael Mouillierat voor de Tigers en Michael Wolf en Trevor Parkes voor de Red Bulls, waarmee de eindstand werd bepaald op 5-6.

Krefeld Pinguine – THOMAS SABO Ice Tigers 2-4

De Ice Tigers moesten deze wedstrijd winnen om nog in de buurt te blijven van de pre play-offs. Na 44 minuten was de stand nog 2-1. Maar door twee goals binnen tien seconden werd de score omgedraaid door goals van Tom Gilbert en Brandon Segal. De empty netter van Philippe Dupuis was nog voor de statistiek.

Augsburger Panther – Pinguins Bremerhaven 3-2 SO

Duur puntverlies voor de Pinguins in de strijd om de derde plaats. Al snel kwamen de Panther op voorsprong door Brady Lamb. Will Weber zorgde nog voor het einde van de eerste periode voor de 1-1. Een powerplay goal van Nicholas Jensen zette de mannen uit Bremerhaven op voorsprong. Ook op de powerplay maakte Simon Sezemsky de gelijkmaker. In overtime werd niet meer gescoord dus werd het verschil gemaakt door de shootouts. De winnende shootout werd gescoord door Jaroslav Hafenrichter.

De stand na de 41e speeldag

Previous Team Belgium U20 sluit WK in Zagreb af in schoonheid en overtreft Mexico met 7-2
Next Islanders grijpen de macht, Capitals zakken door het ijs