Anaheim Ducks breekt losing streak, Sprong eist hoofdrol op tegen Devils


Elke week blikken wij weer terug op de verrichtingen van Daniel Sprong. Deze week kwam hij vier keer in actie met zijn club Anaheim Ducks. De 12-game losing streak, de langste in de 25-jarige historie van de Ducks kwam ten einde en onze landgenoot was van grote waarde tegen New Jersey.

NUMMER TWAALF

De week begon nog niet helemaal lekker voor Sprong en de zijnen, want het uitduel tegen Detroit Red Wings werd met 3-1 verloren. Opnieuw gaf Anaheim een voorsprong weg en incasseerde het drie ‘unanswered goals’. Verliespartij nummer twaalf op rij was het gevolg en dat is natuurlijk nooit lekker voor een ploeg.

TRADES

Of het door de twaalf nederlagen kwam of niet, opvallend was wel dat Anaheim ‘ineens’ in actief werd op de spelersmarkt. Verdediger Michael del Zotto (Vancouver) en aanvallers Justin Kloos (Minnesota) en Derek Grant (Pittsburgh) kwamen naar Anaheim. Pontus Aberg, Luke Schenn en Joseph Blandisi verlieten het Honda Center.

Anaheim Ducks Trade

Of het een ‘schokeffect’ teweeg bracht is altijd gissen. Feit was wel dat Anaheim het duel tegen Minnesota Wild met 3-0 won en dus afrekende met die nare losing streak. Sprong kwam op de vierde lijn in actie met Carter Rowney en Brian Gibbons. De Nederlander eindigde met een +1 rating en had bijna dertien minuten aan speeltijd, waaronder 2:08 op de powerplay. Een beetje gestolen was de zege wel, want John Gibson stopte alle 37 schoten, terwijl de Ducks 23 doelpogingen ondernamen.

DUTCH DUCK DELIGHT!

Zaterdag moest Anaheim het opnemen tegen New Jersey Devils. De Ducks hadden het vooral aanvallend lastig om de pucks richting het doel van New Jersey te krijgen. Slechts veertien doelpogingen ondernam de ploeg richting Mackenzie Blackwood. Daniel Sprong had een hoofdrol in deze wedstrijd én stond met zijn lijn, als eerste op het ijs.

Nadat Anaheim met 1-0 achter was gekomen, prikte de 21-jarige Amsterdammer eigenhandig de 1-1 binnen door heel alert te reageren voor het doel! Amper een minuut later stond hij aan de basis van de tweede Ducks treffer. Op de powerplay kreeg hij de tweede assist bij de treffer van Troy Terry. Het was de vierde keer dat hij een assist verzorgde sinds zijn overgang van Pittsburgh. Uiteindelijk won Anaheim het duel met 3-2. Aanvallend niet het beste duel, maar in ieder geval werd er met de kansen heel effectief omgegaan. De tweede opeenvolgende zege zat in de Ducks tas.

WIN STREAK METEEN TEN EINDE

Zondag was er opnieuw een duel van Anaheim, wederom uit. Dit keer werd er aangetreden tegen New York Islanders. De Isles zijn in vorm, ondanks het vertrek van John Tavares. De ploeg staat fier aan kop van de Metropolitan Division en staat -op respectabele afstand van Tampa Bay- tweede in de Eastern Conference. Opnieuw had Anaheim moeite om pucks op het doel te schieten (19 SOG). In tien van de laatste vijftien duels scoorde het niet meer dan twee goals. De Islanders prikten er drie binnen en dat was genoeg voor de 3-0 zege, de vijftiende winst in de laatste achttien duels.

Sprong speelde in New York op de tweede lijn, maar zijn speeltijd ‘viel iets tegen’ met een ruime tien minuten. Daar hoeven we niet zo veel achter te zoeken, maar opvallend was het wel. De 5-game roadtrip zit erop (2-2-1), komende woensdagnacht speelt Anaheim Ducks thuis tegen St. Louis Blues, waarna er wat rust is door de ‘All Star break’. Voor Sprong was er in ieder geval ruimte om zijn moment te pakken tegen New Jersey. De Nederlander maakte inmiddels al zeven treffers en pakte vier assists mee in 21 duels in het shirt van Anaheim. De totale stats van Sprong in Anaheim:

 

 

Previous Twee goals Dijkema en één voor Zwarthoed, Linköping klopt 'angstgegner'
Next Team Belgium U20 sluit WK in Zagreb af in schoonheid en overtreft Mexico met 7-2